2a divisió A

Un petit clàssic

El Sabadell i el Girona jugaran demà el setè duel de lliga des que van retrobar-se a segona A, el curs 2011/12

Els gironins estan més acostumats a viure els dos extrems; al Vallès hi ha hagut més estabilitat, sense trepitjar gaire ni el pou ni la zona d'ascens a primera

Tornen a estar acompanyats de dos catalans més, el Barça B i el Llagostera, com quan es van retrobar l'estiu del 2011, amb la participació també del filial blaugrana i el Nàstic. Però la seva continuïtat a segona A –la dels gironins, que hi viuen la setena temporada, només la supera el Las Palmas– ha començat a fer dels duels entre el Sabadell i el Girona un petit clàssic. S'havien trobat en categories més baixes, i ara fa temps que poden presumir de competir des de la Lliga de Futbol Professional.

El duel de demà a la Nova Creu Alta serà el setè de lliga des que el Sabadell –amb molta més tradició en el futbol d'elit– es va instal·lar a segona A. De moment, el balanç és favorable als del Vallès, que s'han endut per golejada els dos últims enfrontaments com a locals. L'any passat van ser el botxí de Javi López (4-0), i l'anterior van ser capaços també de fer un pòquer de gols (4-1) al Girona de Rubi que va lluitar per pujar. Del Vallès, l'únic bon record recent dels gironins és el 2-3 de l'abril del 2012, en plena remuntada cap a la permanència. I a Montilivi, els tres duels han acabat en empat.

Tots i que continuen compartint categoria, la trajectòria que han traçat els uns i els altres des que es van retrobar és ben diferent. El Sabadell, més estable, s'ha mogut essencialment en la zona tranquil·la de la classificació. La primera temporada va ser decreixent i va acabar amb l'equip dinovè, quan ja se sabia que no hi hauria amenaça de descens. El curs següent, va estar tres jornades en zona de play-off i només una, al principi, en la de descens. I la temporada passada, va tastar la zona de descens durant la primera volta, però es va espavilar i fins i tot va albirar (sense arribar-hi a entrar) el play-off. Ben poca cosa a veure amb la muntanya russa del Girona, que sol alternar una temporada tranquil·la amb una de neguit. La tendència s'ha accentuat des de la coincidència amb el Sabadell. Els gironins van estar més de mitja lliga al pou i només en van sortir gràcies a una esprintada espectacular, amb la col·laboració del Vila-real. L'any següent, Rubi va dur l'equip a l'última eliminatòria d'ascens a primera. A l'altre extrem, el curs passat el Girona va entrar en zona de descens abans de Nadal i no en va sortir fins a l'última jornada, amb uns minuts de descens virtual en la penúltima. Ara, per seguir la tradició dels alts i baixos, visita el Sabadell com a líder.

Els moviments a les banquetes mostren també la inestabilitat de Montilivi. Pablo Machín és el setè entrenador del Girona des que l'estiu del 2011 va coincidir amb el Sabadell, que n'ha tingut tres: Carreras, Salamero i Olmo. Una temporada sencera, només l'han completat Carreras (dues vegades) i Rubi.

DECANTAT

El Girona només s'ha endut un dels sis duels i ha rebut 8 gols en les dues últimes visites

DES DEL 2011

Olmo és el tercer entrenador del Sabadell i Pablo Machín, el setè que té el Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)