Girona

Tot l'esquelet per lligar

El Girona està centrat a mirar d'assegurar la continuïtat d'homes clau que, amb contracte només fins al juny, han captat l'interès de diversos clubs

Si volen marxar ara, el club exigirà als jugadors un preu que s'acosti molt a la xifra de la rescissió pactada en el contracte

Hi ha feina per accelerar i concretar als despatxos de Montilivi, més enllà que els nous propietaris acabin amb la indefinició respecte als canvis en l'organigrama. En l'àrea esportiva, hi ha molts fitxatges per fer, una setmana abans que l'equip reprengui l'activitat, però l'atenció no es focalitza només en les arribades. El club està molt pendent també del futur d'un grup de jugadors que han ofert un rendiment altíssim, que tenen encara molt marge per anar creixent, però que hi ha el risc que volin de Montilivi. Isaac Becerra, Florian Lejeune, Àlex Granell i Jaime Mata comparteixen el fet que tenen una temporada més de contracte (fins al juny del 2016) i que han captat l'interès d'altres clubs. El Girona té el perill imminent de perdre'n algun, tot i que com a mínim li quedaria el consol d'un traspàs, i l'amenaça d'acabar-los perdent a final de curs, sense veure'n ni un euro, si no aconsegueix allargar la seva vinculació a Montilivi.

L'escenari ideal, difícil

Per al Girona, l'escenari ideal seria aconseguir lligar la continuïtat dels jugadors més enllà del 2016. Per començar, perquè han demostrat que són jugadors molt vàlids per al futbol professional i perquè estan en edat i condicions de progressar encara molt. A més, tots quatre jugadors junts formen una columna vertebral que permetria al club tenir una base sòlida per potenciar un projecte de futur sense el risc d'haver de tornar a començar de zero la temporada que ve. La gran dificultat del Girona, però, és que els jugadors s'avinguin a allargar el seu vincle a Montilivi. Hi ha hagut preses de contacte amb els seus representants per presentar-los propostes, que han servit per deixar clar que el Girona ho tindrà molt complicat. Els jugadors s'han revalorat i, conscients que diversos clubs els tenen presents, no tenen cap pressa per allargar el seu contracte a Montilivi.

Totes les línies

A la porteria, un cop Jorge Palatsí va acabar el 30 de juny la seva vinculació amb el Girona, el club té la intenció de fitxar un home que formi tàndem amb Isaac Becerra. El panorama, és clar, canviaria molt si Becerra acabés marxant aquest estiu, perquè obligaria els gironins a refer de dalt a baix la demarcació i trobar com a mínim un porter de plena garantia a segona A. El colomenc té una clàusula de rescissió de 400.000 euros. La seva solvència sota els pals, després de dues temporades d'un creixement constant, i l'edat (27 anys) el converteixen en un porter molt interessant. No és fàcil, però, que un club s'avingui a pagar la clàusula de rescissió per un porter. A segona A, hi ha ben pocs casos de compres de jugadors amb traspàs cap al club d'origen. I a primera, l'aposta ha de ser ferma i sòlida per estar disposats a pagar la clàusula d'un jugador que ve de segona. Una altra cosa és mirar de negociar el preu, si fa falta oferint la possibilitat d'incloure alguna cessió a l'operació.

A la defensa, hi ha l'amenaça de perdre un dels puntals. Florian Lejeune formava un eix molt ben compenetrat amb Richy, a qui el club confia acabar renovant, i Jonas Ramalho, que ha tornat a l'Athletic un cop acabada la cessió, que va tancar amb una greu lesió en un genoll. El francès, de 24 anys, ha trobat a Montilivi la continuïtat que buscava i ha ofert un nivell altíssim. El Girona té l'esperança de mantenir-lo a l'equip, tot i que la clàusula és assequible (300.000 euros).

Al mig del camp, la intenció del Girona és allargar el contracte d'Àlex Granell, però també li costarà. El gironí, que no amaga la voluntat d'acabar jugant a primera divisió, ha estat un dels migcampistes més destacats de segona A en l'estrena en la categoria. La clàusula, això sí, és força alta (900.000 euros), i això que va arribar a Montilivi amb un dels contractes més baixos de la categoria. També s'estrenava a segona A Jaime Mata, que va firmar per dos cursos l'estiu passat i va tancar la temporada amb dotze gols. El madrileny, de 26 anys, té una clàusula de mig milió d'euros, i també ha captat l'interès de diversos clubs.

Més ingressos, un risc

L'hipotètic avançament de la comercialització conjunta dels drets televisius, que la LFP volia activar a partir d'aquesta temporada 2015/16, podria acabar representant una altra amenaça per al Girona, perquè els clubs tindrien més ingressos i es podrien decidir a pagar traspàs per un jugador desitjat.

MOLT COMPLICAT

Revalorats pel gran rendiment, els jugadors no tenen cap pressa per renovar

ALTRES CLUBS

Hi ha interès, però també costa que estiguin disposats a pagar tota la clàusula

Pere Pons, amb un any més i una clàusula molt més alta

Un altre dels jugadors joves amb més projecció del Girona és Pere Pons, una peça intocable al mig del camp de l'equip de Pablo Machín. Al migcampista de Sant Martí Vell, però, no hi ha tanta urgència de revisar-li el contracte, entre altres coses perquè el club ja es va espavilar a millorar-li les condicions econòmiques en plena temporada. Pere Pons té encara dues temporades de contracte amb el Girona, fins al juny del 2017. I la seva clàusula de rescissió és molt alta, de 3 milions d'euros. Com els seus companys que tan bon rendiment han ofert, el migcampista de Sant Martí Vell ha captat l'interès d'alguns clubs, que valoren el
seu creixement i l'edat (22 anys). Una altra cosa, és clar, és que n'hi hagi cap de disposat a fer un esforç econòmic generós per endur-se'l, tot i que també s'hauria de veure a partir de quina xifra el Girona s'avindria a negociar. El novembre passat, amb Pere Pons ja consolidat en l'onze inicial de l'equip de Machín,
el club –sense ampliar-li la durada– li va reconèixer el seu rendiment, li va apujar
el sou i li va garantir fitxa professional a partir d'aquesta temporada 2015/16,
just després
de lligar Sebas
Coris també
fins al juny del 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)