2a divisió FEF

La superfície condiciona també els equips locals

2a divisió B. El Cornellà i el Badalona, que s'enfronten diumenge al municipal, tenen dos dels camps més petits de la categoria de bronze

Entre els 45 i els 90 metres d'amplada i els 100 i 120 de llargada reglamentaris s'amaguen mil excuses i causes de molts resultats. Qui sovint les utilitza són els equips que juguen contra el Cornellà i el Badalona, els catalans de la categoria amb dos dels estadis més estrets. Precisament el dos equips s'enfronten diumenge al municipal de Cornellà, on, fugint del tòpic, els verds han aconseguit menys punts (14) que a domicili (21).

“És evident que condiciona”, diu l'entrenador del Cornellà Jordi Roger, que juga a l'estadi català més petit de la segona B: “Sobretot condiciona als equips que vénen de camps més grans i de gespes naturals, que són l'antítesi a nosaltres.” Malgrat que no deixen de ser diferències que poden semblar molt minses (quatre metres d'amplada entre Montigalà i la Creu Alta, per exemple), els tècnics sí que troben la diferència: “El meu equip seria totalment diferent si pogués jugar en un altre estadi”, afirma l'entrenador del Badalona, Manolo González, que, amb passat a la Muntanyesa, no té por que se'l pugui encasellar en aquest tipus de futbol, de segona jugada i on predomina el xoc: “El que a mi em preocupa és que els meus equips guanyin”, va dir per afirmar que jugar a un altre tipus de futbol tenint el camp que tenen (Montigalà) seria una temeritat.

Tot i això hi ha un equip que se'n vol escapar: “Tot i que no tenim el camp més adequat, la Pobla vol apostar per un futbol més combinatiu i amb la pilota pel terra”, reconeix Víctor Espasandín, futbolista del filial del Nàstic que té un camp, segons les dades oficials, molt similar al del Badalona.

Rivals semblants

El Cornellà i el Badalona s'enfronten diumenge: “Serà un partit molt difícil contra un rival molt rocós i molt dur, condicionat per les dimensions”, analitza Jordi Roger. “Ells potser físicament tenen un punt més que nosaltres perquè no tenim la seva corpulència; serà molt complicat”, adverteix Manolo González.

LES REACCIONS

Mun. de Reus
106x75 m.
28 punts
Nova Creu Alta
103x70 m.
25 punts
Camp d'Esports
102x68 m.
22 punts
C.E. Espanyol
105x68 m.
19 punts
Mun. de Montigalà
102x64 m.
15 punts
Mun. Olot
104x68 m.
15 punts
Mun. de Cornellà
100x62 m.
14 punts
Mun. Pobla
102x62 m.
10 punts
Mun. l'Hospitalet
102x68 m.
10 punts
Miniestadi
103x65 m.
10 punts *Mides segons les dades oficials recollides pels clubs o pels ajuntaments.
El meu equip seria totalment diferent si pogués jugar en un estadi amb unes altres dimensions
Manolo González
entrenador del badalona
Condiciona sobretot als equips que vénen de camps més grans i de gespes naturals
Jordi Roger
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)