Nàstic

Pels punts i per la imatge

Nàstic. El conjunt tarragoní, que tot i encadenar quatre jornades invicte ha generat alguns interrogants, rep un rival directe, l'Elx, amb la fita de vèncer i oferir millors sensacions

A la segona divisió no hi ha res fàcil. Quan ets un acabat d'ascendir, però, disposes de l'avantatge del dubte, ja que els rivals no saben ben bé per on agafar-te i pots fer valdre el factor sorpresa per esgarrapar punts. En el segon tram de temporada, però, tothom coneix tothom, i el Nàstic ho sap. Si l'equip vol lluitar pel play-off, ara és l'hora de fer-se fort. “Depenem de nosaltres per a tot, però ara l'exigència serà molt més gran i, a banda d'estar encertats, necessitem l'empenta de tothom”, deia Vicente Moreno ahir, en la prèvia del partit que avui enfronta els grana i l'Elx. Serà un bon test de nivell, ja que els dos conjunts arriben al partit en una situació idèntica en la taula –38 punts, 10 victòries, 8 empats i 6 derrotes–, si bé les sensacions són un pèl diferents. A Tarragona l'equip encadena quatre partits sense perdre, però la imatge no ha acabat d'acompanyar, mentre que al sud del País Valencià el bloc està en un moment impecable de forma. La fita del Nàstic, doncs, és doble: aconseguir tres punts per reincorporar-se a la zona de play-off i tornar a agradar a la seva parròquia, que, tal com afirma Moreno, “examina continuament” la tasca de l'equip. I és que l'afició que s'aplega al Nou Estadi ja fa un parell d'anys que està molt ben acostumada.

El partit d'aquesta tarda, d'entrada, deixa entreveure molta igualtat. Vicente Moreno, però, té molt clara quina recepta ha d'aplicar per decantar la balança. Hi entra en joc el factor psicològic –“caldrà tenir molta paciència i tranquil·litat”– i el futbolístic: “Hem d'anar molt amb compte i tenir molt d'encert, ja que l'Elx té molts paral·lelismes amb nosaltres i és un equip molt incòmode.” El tècnic de Massanassa recupera per a aquest matx Sergio Tejera i Xavi Molina, que ja han complert la sanció, i Marcos, que s'ha recuperat. Les úniques baixes, doncs, seran les de Gerard Valentín i Álex López. D'altra banda, en la llista d'avui, és molt possible que hi hagi alguns canvis, com el de la porteria: l'àrea esportiva ha previst que Ondoa jugui amb el filial i que Alberto Varo s'assegui a la banqueta del Nou Estadi.

L'AVANTMATX

L'Elx té un bon bloc. Hem de tenir paciència i precisió. I hem d'anar amb compte
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El Nàstic és una de les grans sorpreses, però està on està per mèrits propis i pensa en l'ascens
Rubén Baraja
ENTRENADOR DE L'ELX

L'Elx, en ratxa però sense el pitxitxi

L'Elx visita Tarragona en el seu millor moment de forma de la temporada. El conjunt dirigit per Rubén Baraja encadena nou partits sense perdre, en què ha sumat 19 punts de 27. Un rendiment que es basa en la solidesa defensiva, ja que els il·licitans tan sols han rebut tres gols en aquest cicle. Perden per a la cita d'avui, això sí, el seu referent ofensiu: el pitxitxi de la categoria, Sergio León (13 gols), que ha de complir sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)