2a divisió FEF

futbol català

2a divisió B

Paradigmes d'austeritat

2a divisió B. L'Hospitalet i el Sabadell, capdavanters en l'última dècada, inicien una nova etapa sense amagar que la rèmora econòmica del passat els farà configurar projectes de mínims

L'Hospitalet i el Sabadell són dos conjunts històrics que en la darrera dècada han destacat a segona B. Els riberencs, perquè han disputat tres fases d'ascens, i els arlequinats, perquè en van jugar dues i l'any 2011 van aconseguir el salt al futbol professional. Han estat cursos daurats que contrasten amb la situació actual. Com qui paga la festassa del dia anterior amb una ressaca infame, a la ribera del Llobregat i a la cocapital del Vallès Occidental els toca ara ajustar-se molt el cinturó. L'Hospitalet, perquè arrossega molts deutes i no té recursos, i el Sabadell, si fa o no fa el mateix, però amb l'atenuant que el club ha desaprofitat l'oportunitat que va suposar estar quatre anys a la Lliga de Futbol Professional, amb els ingressos que es generen. De fet, tot i que sigui car competir a segona A, quan el club arlequinat ho va fer, el preu de les plantilles era força més baix que en la dècada anterior.

Els dos clubs, guardant les distàncies, han iniciat projectes renovadors amb gent nova. Mana l'austeritat i faran plantilles de cost molt ajustat amb l'objectiu de salvar-se. Les apostes a la banqueta, de fet, són similars: dos entrenadors sense experiència a segona B. I no és pas una estratègia voluntària. “Vam intentar convèncer gent amb més rodatge, però no van voler venir amb les condicions econòmiques que tenim”, va admetre amb sinceritat el director esportiu de l'Hospi, Jonathan Risueño. El president del Sabadell, Antoni Reguant, va fer una afirmació molt similar per justificar el canvi de tècnic: “Ens encantaria que Miguel Álvarez continués, però és un Ferrari per la segona B i, ara per ara, no ens ho podem permetre.”

Tot i que les situacions són força paral·leles, qui té la butxaca més buida és l'Hospitalet, que ha hagut de remoure mar cel i terra per trobar recursos per afrontar el deute gegant que té amb hisenda i la seguretat social, d'aproximadament un milió d'euros. Això fa que el nou president, Santi Ballesté, hagi destinat tan sols 200.000 euros a la confecció de la plantilla del primer equip, que tindrà només divuit futbolistes.

Al Vallès paguen deute

El Sabadell, en canvi, ha amenaçat de desaparèixer i continua en preconcurs de creditors. Tot i així, l'entrada dels representants de Hummel ha donat aire a l'entitat que, pagant, està reestructurant el deute. Els jugadors van cobrar les tres mensualitats que se'ls devien, mentre els treballadors n'han cobrat una. L'entitat, a més, parla amb un gruix de jugadors que tenen contracte i que no poden mantenir al mateix preu el proper curs. El pressupost destinat al primer equip serà, aproximadament, de 400.000 euros.

A L'HOSPITALET

200.000
euros
és el pressupost del club riberenc per configurar la plantilla –incloent-hi el cos tècnic– del primer equip.

A SABADELL

18
futbolistes
formaran el primer equip. Així ho ha establert la directiva, per estalviar en fitxes.
33%
de reducció
del pressupost del primer equip respecte a l'any passat: de 600.000 euros a 400.000.
3
mensualitats
es devien el curs passat als jugadors del Sabadell, que van cobrar per no baixar de categoria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)