Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Els últims de Llagostera

Nàstic. Reina, Molina, Marí, Giner i Jean Luc són els supervivents del punt d'inflexió dels últims anys, l'eliminatòria perduda del 2014. Amb tants joves i de fora, la seva experiència ha de ser clau

Si hi ha una data que difícilment oblidaran els seguidors del Nàstic és el 21 de juny del 2014. Aquell dia, a Llagostera, l'equip grana va perdre l'eliminatòria decisiva, tensa i polèmica, d'ascens a segona A contra l'equip del Gironès. A Tarragona, però, van saber trobar el costat positiu d'aquella patacada, i la van guardar en el record com a motivació i donant continuïtat a una temporada que havia estat de clara progressió per bastir un futur d'èxits. Així, aquella eliminatòria va ser el punt d'inflexió d'un equip que fins llavors havia viscut patiments i moltes urgències i, des d'aquell dia, va seguir una trajectòria sòlida i ascendent que el va portar en un any a segona A i, en un altre any, a lluitar fins al final per l'ascens a primera.

A més del tècnic, Vicente Moreno, són cinc els jugadors de l'actual plantilla que van viure aquella eliminatòria: Manolo Reina, Xavi Molina, Pablo Marí, Ferran Giner i Jean Luc Assoubre. En la temporada que ara comença, com la passada, el Nàstic viu canvis, amb un rejoveniment de la plantilla i, sobretot, amb la presència de diversos futbolistes del mercat internacional. És per això que el paper dels cinc futbolistes amb més temps a la plantilla grana serà bàsic, tant per l'experiència com per mantenir viva l'herència del 2014, per tenir clar d'on ve l'equip grana.

Vicente Moreno dóna una gran importància als cinc jugadors, tant dins del terreny de joc com al vestidor, especialment a Manolo Reina i Xavi Molina, clau la temporada passada i cridats a tornar a ser bàsics. Reina ho té bé per tornar a ser el porter titular, tot i que el Nàstic n'està buscant un altre en el mercat per fer-li la competència. Ondoa és vist més com una aposta de futur que de present. Reina s'ha mostrat ambiciós aquests dies i ha assegurat que el Nàstic “encara no ha tocat sostre”. Xavi Molina, comodí habitual de Moreno però consolidat últimament com a central, és conscient que a l'equip grana se li exigirà més per la bona temporada passada, però recorda que el primer objectiu tornarà a ser assegurar la permanència. Un altre jugador versàtil, Ferran Giner, ara amb el rol de lateral esquerre, considera que l'equip no ha de perdre els conceptes de les últimes temporades que tan bons resultats li han donat. És conscient que ell i la resta de jugadors veterans tenen un paper clau en aquest sentit. Pablo Marí vol reivindicar-se aquesta temporada després de no haver tingut el pes esperat el curs passat, mentre que Jean Luc espera consolidar-se com a titular més que com a revulsiu.

EL TÈCNIC

Vicente Moreno, present també a Llagostera, ha dut sempre l'equip en progressió

PECES CLAU

Els cinc jugadors són importants per al tècnic, tant al terreny de joc com al vestidor
“La clau és mantenir els conceptes dels últims anys”, afirma Giner

SENSE COMPLEXOS

“Aquest equip encara no ha tocat sostre”, diu un ambiciós Manolo Reina

La presentació oficial de l'equip, avui

El Nàstic farà avui la presentació oficial de la nova plantilla davant l'afició, al Nou Estadi, a partir de tres quarts de vuit del vespre. Tot seguit, a dos quarts de nou, està previst que comenci el quart partit de pretemporada de l'equip de Vicente Moreno, que s'enfrontarà a un rival de segona A, el Saragossa. Les portes del Nou Estadi estaran obertes i els aficionats hi podran accedir gratuïtament fins a tres quarts de vuit. Després caldrà el carnet de soci o l'entrada. Fins ara, el Nàstic ha perdut contra el Vila-real, en l'anterior partit jugat al Nou Estadi, i ha derrotat la Pobla i l'Ascó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)