ACB

VÍCTOR CLAVER

ALER PIVOT DEL FC BARCELONA LASSA

“Volem jugar ràpid i amb tothom molt involucrat”

“La supercopa ens ha de servir per preparar-nos bé per a la temporada, si bé és obvi que desitgem començar guanyant”

Serà una de les dues cares noves del nou Barça Lassa que avui disputarà el seu primer partit oficial. Encara en pretemporada, però, Víctor Claver sap bé que guanyar, i més contra el Madrid, sempre va bé.

Enguany amb les setmanes de tres partits hi haurà moments de la temporada en què l'entrenament serà recuperació, vídeo i partit. Això dóna més importància a la pretemporada?
Tal com jo ho veig, durant la temporada es poden anar canviant coses sense problemes, sigui quin sigui el calendari. No cal entrenar-se cada dia en doble sessió per poder fer coses noves. Al nostre nivell tots estem preparats per enfrontar-nos amb el rival amb garanties i al mateix temps anar polint les nostres coses. I, de fet, haurà de ser així, perquè hi ha jugadors que en la pretemporada gairebé no s'han entrenat amb l'equip i d'altres que, com jo, vam arribar a mitja pretemporada.
Pel que s'ha vist fins ara sembla que el Barça serà un equip que buscarà molt la transició i la velocitat en el moviment de jugadors i pilota en l'atac posicional. Anirà per aquí l'estil ofensiu de l'equip?
Amb la qualitat dels jugadors que tenim i amb la manera d'entendre el bàsquet de l'entrenador, aquesta serà una mica la mentalitat que tindrem. Intentarem jugar ràpid i que tothom estigui molt involucrat en els sistemes, que no siguin sistemes tancats i que tothom pugui prendre decisions en qualsevol moment. I sobretot que sigui una cosa vistosa, que a la gent li entri pels ulls i li agradi.
Es tracta de trobar un bon tir independentment del jugador que sigui i del segon en què es trobi l'atac?
Sí, serà una mica això. Sempre des del bon moviment de la pilota, hi haurà poc un contra un. Hi ha equips que en els moments importants els seus millors jugadors assumeixen molta pilota, i penso que aquí no serà tan així, sinó que entre tots buscarem bones situacions de bàsquet.
I la defensa? Tendirà a la contenció o també buscarà assumir riscos?
El que voldrem és que l'altre equip no jugui a gust. És important l'agressivitat des de la defensa i és important que tots els jugadors estiguin endollats. En el bàsquet europeu es tanquen molt els espais i és necessari no deixar que et facin cistelles fàcils i ser agressius en la línia de tres.
Jugant una mica amb l'encert de tres del rival?
Sí, però això no serà una particularitat nostra. És una mica la tendència estesa a Europa. És veritat que ara es tira molt de tres punts, però segurament el que avui t'acaba donant més en defensa és no permetre cistelles fàcils.
En aquesta preparació vostè ha jugat sempre de quatre. Serà així o han parlat amb Bartzokas de la possibilitat de jugar també d'aler alt?
No n'hem parlat, però suposo que jugaré més de quatre, sense descartar que en alguns moments pugui jugar de tres. No només jo, sinó que altres companys de l'equip poden jugar en diverses posicions, i l'entrenador, depenent del rival i de com es trobi cada un de nosaltres en aquell moment, anirà alternant i provant diverses combinacions.
En la supercopa té més repercussió una derrota que el mateix títol per a un equip com el Barça?
S'hi dóna una importància relativa. Depèn molt de com ho facis, i és la manera de perdre o guanyar el que hi dóna més o menys importància. Nosaltres esperem que ens serveixi per preparar-nos bé per a la temporada, si bé és obvi que volem començar guanyant. A més, en els moments importants de la temporada jugarem contra els equips grans, i la supercopa serà una bona primera prova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)