FEB

La lluita sempre té sentit

Bàsquet. EBA. El Quart remunta contra el Santfeliuenc en un darrer quart fabulós i es jugarà l'accés a la fase final en l'última jornada, a Tarragona

SANTFELIUENC83

QUART88

Va haver d'esperar a l'últim període, però el Quart va fer els deures i es plantarà dissabte vinent al Serrallo depenent d'ell mateix per classificar-se per a la fase final de l'EBA l'any del seu debut a la categoria. Un any amb alts i baixos però essencialment positiu en el qual ha quedat clar que defallir és absurd i que la lluita és l'únic que dóna sentit a l'esport.

Ho va comprovar l'equip de Marc Delemus en el seu comiat com a local. La falta d'intensitat defensiva s'acoblava amb un encert notable del Santfeliuenc, que, amb el gironí Guirao des de fora i amb Javi Mesa a dins, se sostenia en el partit primer i més tard –en el segon quart– prenia avantatge (38-46 a la mitja part).

Tornant del vestidor, el Quart va ser més agressiu i va situar-se a tres punts però el Santfeliuenc va encadenar una nova ratxa anotadora i el Quart, en comptes de cargolar al darrere, va caure novament en la passivitat.

Però quedava l'últim intent, que havia de venir de la defensa però també exigia d'encert per remuntar (59-69). I tot es va ajuntar. Defensa, millor control del rebot, i Bataller, Èric Jiménez i Camós desencadenats en atac. Però també dos triples d'Edu Jiménez, un 2+1 de Pau Vila, un cop de dits de Puertas... Tot l'equip sumava, Guirao havia perdut l'encert i va arribar per fi l'empat (83-83). I el 85-83. I l'efectiu Mesa (8/9 en tirs de camp), fallant dos tirs lliures per empatar.

QUART PISCINES SANT FELIU: Puertas (4), Edu Jiménez (8), Bataller (20), Herrera (4) i Camós (17); Èric Jiménez (25), M. Serra, Martínez (2), Lozano, G. Serra, Martorell i Vila (8). 25/46 de 2, 7/24 de 3 (4 Èric Jiménez, 2 Edu Jiménez i 1 Bataller), 17/21 tirs lliures, 30 rebots (6 Camós), 9 assistències (4 Bataller) i 83 de valoració (28 Bataller). SANTFELIUENC: Balanzó (8), Guirao (21), Camarasa (7), Mestres (10) i Mesa (22); Carbonell, Barrera, Ortiz, Sotomayor (8) i Farfán (7). 17/30 de 2, 11/27 de 3 (3 Guirao, 2 Sotomayor i Mesa i 1 Balanzó, Camarasa, Mestres i Farfán), 16/24 tirs lliures, 37 rebots (10 Guirao), 13 assistències (5 Camarasa) i 89 de valoració (28 Mesa). PARCIALS: 24-23, 14-23 (38-46), 21-23 (59-69), 29-14 (88-83).

A Tarragona, un cara o creu

El Sant Nicolau –campió– i el Collblanc ja tenen plaça per a la fase final d'EBA. Queda un lloc vacant que se'l jugaran a cara o creu el Tarragona i el Quart, dissabte vinent a les 7 de la tarda. L'única possibilitat del Quart és guanyar al Serrallo i remuntar els 6 punts de diferència de la victòria tarragonina al darrer partit de la primera volta (66-72). El Collblanc ja té el bitllet segur, però no la segona posició del grup, que encara podria ser per al Quart si venç a Tarragona i el Collblanc perdés a casa contra l'Hospitalet. Els gironins han vençut el Collblanc en els dos partits.

Els altres precedents entre el Quart i el CBT no afavoreixen l'optimisme. Derrota –competint fins al final– en la lligueta de la Lliga Catalana (75-79 a Quart) i nova derrota, aquesta més clara, en la final d'aquella competició (74-53, al Serrallo).