ACB

Nachbar serà renovat

Lliga Endesa. El representant de l'aler pivot eslovè ja ha rebut la confirmació per part del FC Barcelona que es farà efectiva la clàusula per allargar-li el contracte una temporada més

L'aler pivot eslovè Bostjan Nachbar (2m06, 1980) continuarà una temporada més defensant la samarreta del Barça. El jugador, que va arribar l'estiu passat procedent del Brose Baskets, alemany, ja ha rebut la notificació del club en aquest sentit. Nachbar, que va signar per una temporada amb una segona d'opcional per part del Barça, allargarà així la seva vinculació amb els blaugrana fins al juny del 2015.

Triples i vestidor

L'experimentat aler pivot va ser incorporat fonamentalment perquè obrís el camp amb el seu tir de tres punts i aportés anotació des de la posició de quatre, un dels dèficits de l'equip en la temporada 2012/13. I tot i que com tots els tiradors és un home de ratxes, de feeling, ha complert amb la seva part del tracte.

En la Lliga Endesa, Nachbar va acabar la temporada regular amb 8,2 punts i 2,5 rebots en 17 minuts de joc (31 partits), amb uns percentatges del 34% de tres i el 55% de dos. En el play-off, malgrat anotar un punt menys –també ha jugat una mica menys–, els seus percentatges han estat del 47% des dels 6m75 (16/34) i un 57% de dos. Especialment clau va ser en el primer partit de la sèrie semifinal contra el València, anotant 15 punts en l'últim quart, i sobretot en la final contra el Madrid, superant una vegada i una altra Nikola Mirotic. En els quatre partits contra els blancs, 12 punts en 20 minuts de mitjana amb 10/21 triples. En l'Eurolliga, tres quarts del mateix: 7,9 punts (36% 3p.) i 3 rebots en 18,2 minuts.

Ara bé, a banda del seu rendiment a la pista –va necessitar un temps per adaptar-se, va estar molt bé el 2014 fins a Milà i en el play-off va recuperar sensacions–, en el club han quedat encantats amb el seu tarannà diari. Intel·ligent, home respectat i exemplar, ha estat un líder, l'aglutinador dels caràcters balcànics.

Lorbek, a pagar

Lligat Justin Doellman i renovat Nachbar, no hi ha lloc per a Erazem Lorbek.

Malgrat que té un any més de contracte, el Barça no compta amb ell i està decidit a desfer-se'n –si no és que trobés algun club que hi estigués interessat i que es fes càrrec d'una part de la fitxa, la quantitat volta els dos milions d'euros–. Quant a la resta d'interiors, Lampe i Tomic tenen contracte i continuaran –en el cas del primer, la seva condició de jugador de formació és un valor afegit– i, si no hi ha res que millori la relació qualitat-preu, cosa poc probable, s'acabarà renovant Joey Dorsey. En canvi, a dia d'avui no es compta amb Marko Todorovic, sobre el qual el club tenia una opció de pròrroga per una temporada més.

47%
en triples
ha acreditat l'eslovè en el ‘play-off', pel 34% de fase regular. Contra el Madrid, 10/21.

La renovació de Víctor Sada i l'adéu de Pullen

Dibuixat el joc interior i amb el perímetre indiscutible (Navarro, Abrines, Oleson, Papanikolaou i Hezonja), resta per resoldre la posició de base. Marcelinho té un any més de contracte i continuarà, Jacob Pullen va signar per un any i no serà renovat i, a l'espera de confirmar-se el fitxatge de Satoranski, resta per saber com es resoldrà el cas de Víctor Sada. El base fa dos estius va renovar per dues temporades amb dues d'opcionals (1+1) condicionades a complir uns mínims quant a minuts jugats –havia de ser entre els nou homes més utilitzats–. Des de l'entorn del jugador es dóna per segur que aquests mínims s'han assolit i que té contracte fins al juny del 2015, però ja saben que el Barça no ho entén així –Sada ha estat l'11è en minuts a l'ACB (510) i passa a ser el 9è comptant també l'Eurolliga (923 per 915 de Lorbek)–. Des del club no es pensa en ell de cara al futur i, sigui pagant o no, la temporada vinent no continuarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)