ACB

GUILLEM VIVES

BASE DEL VALÈNCIA BASKET

“Sempre parlaré bé de la Penya, s'han portat perfecte”

Guillem Vives deixa el Fiatc Joventut per afrontar un nou repte ambiciós a València, on jugarà l'Eurolliga; al jove barceloní, però, li sap greu marxar del club verd-i-negre: “Me sentit molt estimat a Badalona, sóc qui sóc pel Joventut”

Em va seduir molt l'opció de jugar l'Eurolliga i em sento prepara't per fer-ho, quedar-me a la Penya també era positiu

Guillem Vives (Barcelona, 16/06/1993) va donar divendres un disgust als aficionats del Joventut quan es va saber que marxava al València, perquè era la nineta dels ulls dels verd-i-negres i, a més, és un 10 com a persona. El jove explica les raons del seu adéu.

Tot ha anat molt ràpid, no?
Molt. És un pas endavant en la meva carrera; no va ser una decisió fàcil perquè sortir de la Penya no ho era gens, ja que hi estava molt a gust, però el projecte esportiu i la confiança que em van transmetre era molt bona i amb la família vam decidir acceptar-ho.
Fa pocs dies reiterava el seu desig d'estar a la Penya del curs vinent. Era sincer?
Totalment. Si no, no ho diria. Durant tot l'estiu he pensat 100 per 100 en verd-i-negre perquè no tenia cap notícia. Però va aparèixer el València, va decidir pagar la meva clàusula i em van fer una oferta que he acceptat.
Què li sap més greu de marxar?
Deixo moltes coses a Badalona, els companys i la química que teníem, com m'he sentit valorat i estimat per l'afició, i no només aquest any sinó tots els que he estat aquí, els valors que he aprés a la Penya, on m'han format com a jugador i com a persona. Sense aquest plus no hauria tingut l'opció. Vull agrair-ho, sobretot, als entrenadors i a tota la gent que ha confiat en mi des de petit i que m'ha donat suport, especialment a l'afició, a la qual trobaré molt a faltar.
Està cremant etapes molt ràpid?
Sí. M'ha passat molt ràpid. Quan les coses van bé passa tot ràpid. La temporada m'ha passat volant, tots els partits els he gaudit molt. Però s'han de prendre decisions i el temps dirà si ho he encertat o no. Però ara estic il·lusionat
A la Penya, quan marxa un jove es busca el relleu al planter. Veu Agustí Sans com el seu successor?
A la Penya sempre treuen jugadors i no només en la posició de base sinó en totes. Cada any veiem cares noves i això és molt positiu per Badalona i, sobretot, pel bàsquet. Els joves tenim oportunitats, i si treballes molt s'hi pot arribar. A l'Agustí el veig molt preparat. No sé si serà aquest any o el vinent però segur que es farà un lloc a l'ACB.
Fa uns pocs mesos era un aficionat de la Penya. Com va viure els adéus de Ribas, Ricky, Rudy...?
Com a aficionat em feia mal que marxessin els jugadors del planter, però sabem que quan estàs en el món del bàsquet són trens que passen i els pots agafar o no. Hi ha reptes personals a la vida que s'han d'agafar. Sempre he respectat les decisions dels joves.
En el món professional tot va tan de pressa que no hi ha temps de disfrutar de tot el que li passa. Defensa el lema ‘Carpe diem'?
És una frase que tinc molt present sempre. Visc les coses sempre al cent per cent en els entrenaments, els partits i també en la vida. Vaig a València a viure-ho tot molt. Vaig a treballar per a l'equip, per créixer com a jugador i com a personal.
Si havia de marxar, València era la millor opció, no?
No sé si era la millor opció, però en tot cas és molt bona. Crec que el fet de jugar l'Eurolliga és molt bona, em va seduir l'opció i em sento preparat per fer-ho. Quedar-me a la Penya hauria estat positiu però havia de decidir alguna cosa al respecte.
En algun moment de la negociació va pensar posposar la seva marxa un any més?
Sí que vaig pensar en posposar la meva marxa un any perquè sabíem que encara tenia recorregut un any més a Badalona, però al final vam estar mirant avantatges i inconvenients i vam decidir aquesta opció. No tinc cap dubte que si m'hagues quedat també hauria estat positiu.
Ja ha parlat amb Perasovic?
Vaig parlar amb ell per mòbil, li vaig transmetre les ganes d'arribar i treballar amb ell. Per créixer i lluitar perquè sóc jove i vull créixer. És exigent i m'ajudarà, segur. Tinc ganes de treballar amb ell.
I què li han dit de la parella de bases que formaran?
Van Rossom té contracte i aniré a lluitar per guanyar-me minuts. Sobretot, treballar. M'ha dit que és un joc diferent del del Joventut i que ell no mira l'edat per tenir oportunitats.
A València es retrobarà amb Carles Duran, tècnic que va tenir al Prat i que ara serà ajudant de Perasovic?
Em transmet seguretat perquè em coneix molt i segur que estarà per mi. Ell ha de mirar per l'equip i jo guanyar-me els minuts. El fet que hi sigui, junt amb el Pau, segur que m'ajudarà en moments complicats.
Què els diu als jugadors de la Penya que són companys i amics?
Costa deixar tots els amics del primer equip i els transmeto que continuïn disfrutant tots junts fent pinya, com ha estat aquest any; aniré seguint la Penya perquè és el meu equip.
Els adéus de joves del planter moltes vegades són traumàtics. Vostè marxa content?
S'han portat molt bé des que vaig arribar i també en el moment de les negociacions. Estic molt agraït al club, al Jordi Villacampa i Jordi Martí i a tots els entrenadors que he tingut. El record que tinc de la Penya no me'l traurà mai ningú. Sempre parlaré bé del Joventut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)