ACB

Houston, problemes

Lliga Endesa. Joey Dorsey, a qui el Barça intentava renovar, jugarà als Rockets les dues temporades vinents. La franquícia texana intenta, també, que Papanikolaou l'acompanyi

Al Barça se li ha girat feina.

El club blaugrana, que estava en negociacions amb Joey Dorsey per renovar-lo una temporada més, va saber ahir que el jugador nord-americà havia decidit acceptar una oferta de dos anys dels Houston Rockets. A més, també des de Houston, sembla que els texans voldrien incorporar ja aquesta propera temporada l'aler Kostas Papanikolaou, sobre el qual tenen els drets però que encara té dos anys més de contracte amb els blaugrana. Tots dos són jugadors que formaven part de la plantilla amb la qual el Barça vol afrontar l'exercici vinent. El pivot no hi serà i s'ha de veure què passarà amb l'aler.

A pagar

Fins ahir, el club no havia rebut cap notificació per part del jugador en el sentit que volia deixar l'entitat. Ara bé, sí que eren coneixedors de les informacions que tant des dels Estats Units com des de Grècia explicaven que els Rockets tenien pensat fer una oferta a l'aler. Segons Sport24.gr, la proposta seria per dues temporades i un total que voltaria els 5 milions de dòlars. En cas que fos així i que Papanikolaou l'acceptés, aquest hauria de pagar al Barça la clàusula per cancel·lar el contracte que va signar l'estiu passat amb el club –tres anys amb un quart d'opcional–. La quantitat estipulada és d'1,2 milions d'euros, cosa que, comptant que les franquícies de l'NBA només poden pagar 450.000 euros en compensació a clubs europeus, deixaria l'ingrés net total de Papanikolau per aquests dos anys voltant els tres milions d'euros, 1,5 per temporada.

Correctes en el seu rol

Tant Dorsey (2m03, 1983) com Papanikolaou (2m03, 1990) van arribar l'estiu passat al Barça i, tot i les dificultats pròpies d'adaptació, tots dos van acabar fent allò que se'ls demanava, sempre des de la intensitat i la contundència física. Com a relleu de Tomic, el pivot, que va estar als Rockets del 2008 al 2010, pràcticament va calcar les xifres en la lliga i en l'Eurolliga, amb 5 punts, 5,5 rebots i 1 tap en 15 minuts (73 partits). Pel que fa a l'aler, va fer 6,7 punts, 3,5 rebots i 1,6 assistències en poc menys de 24 (68 partits).

1,2
milions
d'euros hauria de pagar Papanikolaou al Barça per trencar el contracte que els uneix.

Opció de futur sobre Westermann

El base francès Leo Westermann (1m96, 1992) té un any més de contracte amb el Partizan però els serbis, econòmicament devastats, el deixaran marxar aquesta mateixa setmana. Tot indica que el seu destí serà el Llemotges, equip que la propera temporada jugarà l'Eurolliga i on hi complirà aquest últim any del contracte signat l'estiu del 2012. Des que va arribar a Belgrad, el Barça l'ha estat seguint i, si bé no hi té cap precontracte signat, sí que té un acord de preferència amb el representant (Misko Raznatovic). És a dir, que els blaugrana en controlen el futur. Westermann, que va trencar-se els lligaments del genoll dret el 2010, va tornar a trencar-se'ls el novembre passat, a la pista del CSKA, i el seu rendiment futur és ara per ara una incògnita.

Todorovic, Lorbek i Sada

Paral·lelament a tot això, el Barça encara té sobre la taula altres temes pendents, relacionats amb les sortides de Marko Todorovic, Erazem Lorbek i Víctor Sada. Amb el jove montenegrí es treballa perquè l'any que li resta de contracte el jugui cedit en un altre equip. Amb el pivot eslovè no s'hi compta i es busca una sortida, complicada a causa del seu elevat sou. Finalment amb Sada, lliure segons el club i renovat segons la lectura que fa del contracte el representant, la voluntat és que el seu adéu estigui a l'altura d'un jugador que, llevat de dos anys a Girona, ha format part del club des de les categories inferiors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)