ACB

Pleiss, en l'horitzó

Lliga Endesa. El Laboral Kutxa ha ofert el pivot alemany i el Barça s'ho pensaria seriosament en cas de no trobar un pivot del perfil de Dorsey

Fa una setmana Joey Dorsey comunicava al Barça que havia decidit tornar a l'NBA i acceptar el contracte que li oferien els Rockets, de dos anys i gairebé dos milions de dòlars. Sens dubte, va ser una galleda d'aigua freda perquè la voluntat del club era que continués.

Ara, i després de sondejar un altre cop el mercat, s'ha vist la dificultat de cobrir la vacant amb una peça del seu perfil. No n'hi ha gaires i els que encaixarien a la perfecció o tenen contracte –Samardo Samuels (Milà), Kyle Hines (CSKA) o Bryant Dunston (Olympiacòs)– i treure'ls dels seus equips és gairebé inviable, o tornen d'una lesió greu (Shawn James). Per tot plegat, el club està estudiant prioritzar la qualitat abans que obsessionar-se en la recerca d'un jugador d'un perfil determinat i que després no respongui al nivell que exigeix el Barça. I aquí, coneixent les intencions del Laboral Kutxa, el nom propi és Tibor Pleiss (1989, 2,15 m).

Tocaria negociar

El pivot alemany té encara dos anys de contracte amb els bascos –hi va arribar l'estiu del 2012, procedent del Brose Baskets– però a Vitòria tothom ja té assumit que marxarà. De fet, ha estat el mateix club basc qui l'ha ofert al Barça. I és que no pot fer front a la seva fitxa, que s'acostarà al milió d'euros en la temporada 2014/15.

La prioritat de Pleiss –i no se n'ha amagat mai– és anar a l'NBA, però la franquícia que en posseeix els drets, els Thunder, no el té ara en els seus plans. Fa dies, el Bayern de Pesic va aparèixer com una opció seductora per a Pleiss: tornaria al seu país i, a més, el club de Munic té un acord de col·laboració ara amb la franquícia d'Oklahoma City. Però la cosa no s'ha intensificat. Si no trobés el perfil desitjat, el Barça veuria l'alemany com una possibilitat interessant per enfortir el lloc de center i tancar la plantilla.

Si bé els dos clubs estan molt avesats a negociar els últims anys, l'operació no és senzilla. Pleiss té fixats 800.000 euros de buy-out per als equips de l'NBA en el contracte, però no hi ha cap xifra especificada per als equips europeus. El Laboral Kutxa té la paella pel mànec, però tampoc està en posició d'exigir molt. És coneguda la seva precària economia i que en el curs passat els endarreriments a l'hora de cobrar la nòmina van ser constants.

Internacional per la selecció alemanya, Pleiss ha protagonitzat una temporada magnífica a Vitòria, a l'Eurolliga i de forma especial, en la Lliga Endesa. A més de cinc MVP de la jornada, ha acabat com el segon més valorat de la fase regular –17,5, tan sols superat per Doellman (18)–, quart en rebots (6,7), tercer en taps (1,2) i onzè en anotació (12,9 punts). Per tant, encara que no tingui la facilitat de Dorsey per jugar per sobre del cèrcol, té un talent immens i, tant en rebot com intimidació, el Barça no perdria potencial. Això sí, els blaugrana saben que en un o dos cursos el seu salt a l'NBA serà inevitable.

EL CONTRACTE

Li queden dos anys i el ‘buy-out' és de 800.000 euros per a l'NBA i sense especificar per als europeus

La forta relació amb Vitòria

Si l'operació Pleiss acabés cristal·litzant, seria la quarta en els últims tres anys en què el club blaugrana ‘pesca' a Vitòria, pagant prèviament un traspàs. L'estiu del 2011 va endur-se Marcelinho Huertas, el gener del 2013 va incorporar Brad Oleson –la urgència del seu fitxatge va ser per preservar Navarro en vista dels seus problemes físics– i l'estiu passat va ser Maciej Lampe qui va fer el trajecte Vitòria-Barcelona. En el cas del polonès, però, el Barça no va pagar cap compensació econòmica, però va haver d'assumir tot el seu contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)