ACB

La vacant, a Manresa

Lliga Endesa. Avui acaba el mes de juliol i La Bruixa d'Or continua sense trobar tècnic. És l'únic equip de la competició que encara no n'ha tancat cap

A l'hora de planificar la temporada, la pedra angular de qualsevol projecte és l'elecció del tècnic. Si bé el mercat s'està movent a pas de tortuga durant l'estiu, la realitat actual és que el dia 31 de juliol La Bruixa d'Or és l'únic equip de tota la Lliga Endesa que encara no té inquilí de la banqueta. Fins i tot el Bilbao –ara exclòs de la competició i, a falta de saber com acabarà el seu cas– té el seu, que és Sito Alonso.

Des que va rebre el vistiplau de l'assemblea per seguir en l'ACB, l'entitat del Bages només ha fet un moviment oficial: el nomenament com a director esportiu de Pere Romero, tot i que també s'encarregarà de la base i, possiblement, de ser assistent del tècnic que arribi. Aquest és el pas següent, però La Bruixa d'Or no l'acaba de concretar. Els dos noms que han aparegut amb força són els de Quim Costa i Ricard Casas, però cap dels dos sembla que estigui ara en la pole. Al primer li caduca avui l'opció per rescindir el contracte amb l'Osca i, si no hi ha un gir inesperat, es quedarà en el club aragonès, a LEB Or. Pel que fa a Casas, hi ha ganes que torni en l'entorn, però no tantes en el club, que no li ha fet arribar cap proposta formal ni tampoc ha intensificat contactes en els últims dies. Ara mateix hi ha obert qualsevol escenari, des del d'un tècnic jove i amb projecció, fins al d'un amb recorregut i disposat a embrancar-se en un projecte amb recursos molt
limitats.

Pocs canvis

La continuïtat torna a reafirmar-se. I és que, a banda que hi hagi onze tècnics que no es mouran de lloc –la renovació de Casimiro a Fuenlabrada està tancada–, set d'ells fa més de tres temporades que estan al capdavant dels seus equips. El que en fa més és Alejandro Martínez (Iberostar), des del 2003.

A Vitòria, l'aterratge de Marco Crespi encara no és oficial, si bé és vox populi que ho serà quan es rescindeixi l'any de contracte a Scariolo. L'italià tornarà a la lliga on va dirigir el Sevilla (2001/02). Dels altres canvis, destaca l'arribada a l'Herbalife d'Aíto per cobrir el buit de Pedro Martíniez, i el retorn a l'ACB de Ponsarnau després d'una temporada sabàtica. Com a sorpresa, l'arribada a Sevilla de Scott Roth, després que el club va rebre carbasses d'Aíto, de Pedro Martínez i també de Sito Alonso.

LA DADA

6
canvis
de tècnic hi haurà en la Lliga Endesa aquest estiu. Scott Roth i Diego Ocampo hi són els únics debutants.
*FC Barcelona
Xavi Pascual
8a temporada
*Real Madrid
Pablo Laso
4a temporada
*València Basket
Velimir Perasovic
3a temporada
*Unicaja
Joan Plaza
2a temporada
*Herbalife Gran Canària
Aíto García Reneses
1a temporada
Procedència: Baloncesto Sevilla
Anterior tècnic: Pedro Martínez
*Laboral Kutxa
Marco Crespi (*)
1a temporada
Procedència: Montepaschi
Anterior tècnic: Sergio Scariolo
*Baloncesto Sevilla
Scott Roth
1a temporada
Procedència: Pistons (assistent)
Anterior tècnic: Aíto G. Reneses
*CAI Saragossa
José Luis Abós
6a temporada
*Fiatc Joventut
Salva Maldonado
4a temporada
*Guipúscoa Basket
Jaume Ponsarnau
1a temporada
Procedència: Espanya sub-20
Anterior tècnic: Sito Alonso
*Iberostar Tenerife
Alejandro Martínez
12a temporada
*Río Natura Monbús
Moncho Fernández
5a temporada
*UCAM Múrcia
Diego Ocampo
1a temporada
Procedència: Sevilla (assistent)
Anterior tècnic: Marcelo Nicola
*Fuenlabrada
Luis Casimiro (**)
2a temporada
*Estudiantes
Txus Vidorreta
3a temporada
*Morabanc Andorra
Joan Peñarroya
5a temporada
*La Bruixa d'Or Manresa
Vacant
Anterior tècnic: Pere Romero (*) - S'està pendent de la rescissió de Scariolo –encara li queda una temporada de contracte– per fer oficial el fitxatge de l'italià. (**) - Pendent de fer-se públic l'acord. (***) - El Bilbao, ara exclòs de la Lliga Endesa –lluita per ser readmès–, té un principi d'acord amb Sito Alonso per les tres pròximes temporades. El tècnic aragonès ha refusat ofertes amb l'esperança de dirigir el Bilbao.

Surrealisme en el Madrid

Ha passat més d'un mes des del final de la Lliga Endesa i Pablo Laso continua sent el tècnic del Madrid. El que en condicions normals hauria de ser una obvietat –té contracte fins al 2016– era impensable fa només unes setmanes, després que el club blanc acabés el curs perdent les finals de l'Eurolliga i de l'ACB. La cadira de Laso va trontollar seriosament –va aparèixer l'ombra de Katsikaris–, però finalment es dóna per fet que continuarà. Això sí, la directiva ha prescindit dels seus dos ajudants (Jota Cuspinera i Hugo López) i li ha imposat els seus. A falta de fer-se oficials, seran Chus Mateo i Zan Tabak, que tornarà al Madrid, on ja va exercir d'assistent en l'etapa de Joan Plaza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)