ACB

Haritopoulos fitxa; Rubio, a punt, i Larsen serà rescindit

Lliga Endesa. Marcus Eriksson seguirà al Nou Congost, però no s'incorporarà a l'equip fins que Xavi Pascual tingui prou homes per a la pretemporada blaugrana

Mai no és tard. La Bruixa d'Or Manresa comença a agafar forma. Ahir es va fer oficial la incorporació del pivot grec de 30 anys Dimitris Haritopoulos, que el curs passat va fer una mitjana d'11 punts i 5 rebots defensant la samarreta del Valladolid, amb el qual va perdre la categoria. El pivot grec, però, va ser dels pocs, juntament amb Andjusic i Johnson, que va estar a un alt nivell de joc. Segons el director esportiu del club manresà, Pere Romero, és una incorporació clau: “És un jugador amb experiència que serà una gran ajuda per al joc interior; és un home que esperem que ens doni la lluita i el caràcter que ha demostrat fins ara.” El pivot grec ha jugat bona part dela seva carrera esportiva a la lliga grega, té caràcter, capacitat rebotejadora i també facilitat per anotar. És esquerrà. La temporada passada va estar a les ordres del manresà Ricard Casas, que va quedar molt satisfet amb el jugador.

Guille Rubio sí, Larsen no

Amb l'arribada d'Haritopoulos a la pintura, La Bruixa d'Or està pendent ara del següent moviment. Aquest serà, amb força probabilitat, el retorn de Guille Rubio al Nou Congost després de cinc temporades. Rubio (14-10-1982, Terrassa), va jugar els seus millors minuts a l'ACB defensant la samarreta del club manresà. Des de llavors, Guille Rubio ha jugat a l'Unicaja Màlaga, el Banca Cívica de Sevilla, el Lagun Aro Guipúscoa, el València –en pretemporada– i l'Estudiantes. Amb Haritopoulos assegurat i la més que probable arribada de Guille Rubio, la tercera peça en el joc interior seria una de les dues places d'extracomunitari. L'altra serà per al 3. Qui no continuarà defensant la samarreta del Manresa és Rasmus Larsen. El pivot danès (2m12, 1994) ha tingut molts problemes físics a l'espatlla aquest curs tot i demostrar en els pocs minuts que ha jugat –sobretot a l'inici de lliga, quan no se'l coneixia– la seva indiscutible qualitat. Rasmus Larsen tenia un contracte de 2+2 amb el club del Bages i és ara quan el club ha decidit posar el punt final a la relació entre les dues parts. Fins ara s'estava esperant una oferta i cobrar la clàusula de rescissió, que, tot i ser baixa, hauria anat molt bé a les arques manresana.

Eriksson hi serà

L'altre dubte esvaït és la continuïtat de Marcus Eriksson. Els problemes de Xavi Pascual, que no té efectius, ha fet que reforci els entrenaments del Barça, però quan l'equip blaugrana tingui ja jugadors, Eriksson tornarà al Nou Congost.

Dimitris Haritopoulos
14-11-1983
Alexandria (Grècia)
Posició
Aler pivot
Alçada
2m05
Trajectòria
2002-06
Aris Salònica (GRE)
2006-08
PAOK (GRE)
2008-09
Trikala (GRE)
2009/10
Panionios (GRE)
2010/11
Marousi (GRE)
2011/12
Marousi (GRE)
Villeurbanne (FRA)
2012/13
PAOK (GRE)
Lukoil (BUL)
2013/14
Blancos de Rueda
2014-?
La Bruixa d'Or Manresa
Estadístiques 2013/14
Punts
10,7
Tirs de 2 p.
46,6% (135/290)
Tirs de 3 p.
28,6% (2/7)
Tirs lliures
76,7% (89/116)
Rebots
4,4
Assistències
0,5
Pilotes perdudes
1,5
Recuperacions
0,9
Faltes personals
2,8
Minuts
23,4
Partits
34

Álex Hernández, un mes de baixa

X.B.

El base murcià ha hagut d'aturar-se després de començar la pretemporada dilluns. Álex Hernández té molèsties físiques, en concret, una fasciïtis plantar al peu dret. El jugador murcià farà aquest matí diverses proves per saber l'abast de la lesió. Curiosament, Álex Hernández ja va arribar a la pretemporada amb problemes de fasciïtis plantar, i malauradament se li han agreujat i s'ha hagut d'aturar. Aquesta lesió necessita repòs immediat. Les proves dictaminaran quin ha de ser el tractament que ha de seguir a partir d'avui.

Jugadors per reforçar els entrenaments

X.B.

La pretemporada de La Bruixa d'Or Manresa està sent atípica, perquè el tècnic, Pedro Martínez, no té efectius per poder fer una pretemporada normal. A més, s'hi han d'afegir els problemes físics d'Álex Hernández. És per això que des d'avui s'incorporaran quatre jugadors: el base Carles Bivià, l'aler pivot Mike Hall, el pivot Micky Stobart i el pivot Fahro Alihodzic. També s'hi afegiran els júniors Genís Canal, Arnau Crespo i Adrià Hernández. Segons quan triguin a arribar més jugadors hi continuaran més dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)