Més bàsquet

De les renúncies a les baixes

Mundial 2014. El torneig neix tacat per les lesions, que han castigat especialment França i Sèrbia, i que s'afegeixen a la selecció de circumstàncies dels EUA

Ho deu fer la humana necessitat de comparar per arribar a un primer estadi de coneixement, per colmar l'anhel del contrast que ajuda a situar-se, amanit tot amb aquella tendència cada dia més estesa a remarcar el negre abans que el blanc.

Deu ser tot això i que l'allau de renúncies s'han focalitzat en els Estats Units, el que ha deixat una sensació inicial de buidor en el campionat que avui arrenca. I és cert que no hi són LeBron, Durant, Griffin, Paul, Love ni Howard. I que entre això i les baixes per lesió n'hi ha molts que hi podrien ser però no hi són. És cert, sí, però tot o quasi tot es pot explicar.

En general, tot normal

L'endemà del fracàs espanyol en el mundial de la defensa va començar a gestar-se l'or de l'europeu 2011. Probablement, per jugadors i maduresa competitiva, la millor selecció que Espanya ha portat mai en un gran campionat. D'aquell combinat tots repeteixen aquí, amb els dos únics canvis de Sergio i Abrines en comptes de Sada i San Emeterio.

Espanya s'ha vestit de vint-i-un botons per al seu mundial, i això accentua la selecció de circumstàncies que han presentat els Estats Units, vigents campions del món, i la de França, vigent campiona d'Europa. La primera, marcada per les renúncies i la lesió de Paul George. La segona, per la renúncia de Parker i Noah i per les lesions de Seraphin, De Colo, Mahinmi i Ajinca. Com els francesos, Sèrbia, a la qual amb menor o major mesura sempre s'ha de considerar, ha estat assotada per les lesions –Micic, Nedovic, Kuzmic i Lucic– i alguna renúncia (Velickovic i Savanovic).

Al costat dels Estats Units, França i Sèrbia hi ha les seleccions que han vingut sense una o dues peces clau, sigui per renúncia o per lesió: Spanoulis i Koufos (Grècia), Mills i Bogut (Austràlia), Kalnietis i Kleiza (Lituània), Ilyasova i Kanter (Turquia), Lorbek (Eslovènia) i Ginóbili i Delfino (Argentina).

Ara bé, s'acota més dins de la normalitat haver d'afrontar un gran campionat amb la baixa d'un o dos jugadors que no pas, per exemple, que les federacions puguin triar i remenar al seu gust i criteri. Federacions que, com Espanya, han pogut fer la selecció que més han desitjat i que en aquest mundial 2014 es veu al Brasil, Croàcia, Puerto Rico i Ucraïna, entre les que més arguments tècnics i tàctics tenen.

Només cinc seleccions sense cap jugador de l'NBA

Dels 24 combinats que des d'avui prenen part en el campionat, només cinc no compten amb cap jugador de la lliga nord-americana: l'Iran, Egipte –les dues primeres rivals d'Espanya–, Angola, Corea i Nova Zelanda. En qualsevol cas, es pot posar en quarantena la situació de Sèrbia i Ucraïna, que parteixen amb un jugador de l'NBA. En el cas dels balcànics, perquè després de ser traspassat dels Bucks als Clippers, Miroslav Raduljca va ser ahir alliberat dels dos anys de contracte que tenia signats i, per tant, és ja agent lliure. Una situació en la qual ja es trobava Viatxeslav Kravtsov, el pivot ucraïnès que va jugar als Suns. A l'altre pol, i deixant de banda els 12 integrants dels Estats Units, Espanya és la selecció amb més jugadors de l'NBA, amb un total de sis –Pau, Marc, Ricky, Calderón, Ibaka i Claver–, seguida de França, el Brasil i Austràlia, amb quatre cadascuna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)