ACB

I al final, Davin White

Lliga Endesa. Dia de sobresalts a La Bruixa d'Or, amb l'espantada de Donnie McGrath i l'arribada del seu substitut

La Bruixa d'Or Manresa ja té base, i no és Donnie McGrath, el que havia anunciat divendres. Finalment, serà un altre nord-americà, Davin White (32 anys, 1,86 m) qui dirigirà l'equip fins a final de temporada, tot i que en el contracte hi ha una clàusula que permet prescindir-ne a final d'any.

Aquesta és la conclusió del dia d'ahir, però el relat és més complicat. Comença al matí, quan el club emet un comunicat en què explica que McGrath ni tan sols suarà la samarreta al Nou Congost. El jugador, que divendres va signar contracte, va comunicar que s'acollia a una clàusula del contracte i que marxava cap a l'Anadolu Efes. Va fer-ho a Manresa, on havia arribat diumenge al matí. McGrath havia fitxat pels manresans, però tant el club com el jugador tenien possibilitat de cancel·lar l'acord.

En el cas del base, una oferta d'un conjunt d'Eurolliga, l'Anadolu Efes, ha estat la poderosa raó: amb els turcs signa inicialment per un mes i, si convenç Dusan Ivkovic, continuarà tota la temporada –l'Anadolu només té Dontaye Draper i Dogus Balbay com a directors de joc.

Anotador

White, com el seu efímer antecessor, ja ha jugat a Europa, tot i que la seva experiència és inferior a la de McGrath. Sobretot ha fet carrera a Mèxic (Mineros, Dorados i Halcones en diverses etapes), tot i que s'ha establert a Europa des del curs 2012/13. Aquell curs el va jugar al Hagen alemany (ja hi havia estat temporalment l'any anterior, i abans a Sèrbia, amb el Vrsac), on va ser el màxim anotador de la lliga amb 17,2 punts. També va ser el millor recuperador de la lliga (2,0).

El curs passat el va repartir entre el Lukoil i el Maccabi Rishon israelià. Amb els búlgars va fer 11,6 punts, 4,5 assistències i 2,2 recuperacions en l'Eurocopa. Arriba amb reputació de base complet: atlètic, bon tirador de tres punts –tot i que el curs passat es va quedar en un 30%, llançant-ne gairebé cinc per partit–, defensor complet, especialista en el bloc i continuació i en la penetració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)