FEB

Una dolça rutina

Lliga femenina. Victòria concloent de l'Spar Citylift, que atonyina el Mann Filter a partir del tercer quart, quan aposta per jugar amb petites i Ibekwe per dins. La pivot tornar a ser l'MVP

Al líder no li tremola el pols i la solvent victòria d'ahir a Fontajau li permet prolongar la ratxa a vuit victòries seguides, la millor del curs i que supera les set amb què va arrencar l'exercici. Si bé en la primera meitat no va saber traslladar a l'electrònic la seva teòrica superioritat, el canvi d'estructura a partir del tercer quart –Ibekwe de quatre i el joc exterior amb les petites– va esquerdar-ho tot i va convertir l'últim en una bassa d'oli. Tant, que el tècnic local, Ramon Jordana, va poder fer més rotacions que de costum i, fins i tot, acabar el duel amb un cinc format per Jodar, Ros, Comella, Jael i Iho López.

Dificultats d'inici

Que el partit s'havia de cuinar ho va entendre aviat el combinat gironí. El tècnic va apostar per posar centímetres al parquet, amb les tres torres juntes i Ibekwe per fora, i Noemí Jordana estava lúcida en la direcció (4 assistències ja en el primer quart), però el Mann resistia. L'encert des del triple, sobretot de Turner (4/9 al primer quart), era el principal argument per estar a rebuf (21-18).

Les locals van aplicar-se més en la defensa de l'arc a partir del segon parcial i la feina d'Iho López també donava solidesa a la zona. Aquest treball –dos punts rebuts en vuit minuts– no va produir molts rèdits ja que en atac, s'estava encallat. Ni les pivots podien rebre prop del cèrcol ni es feia participar gaire del joc Ibewke (28-20, 17'). Una diferència llimada a la mitja part (32-26).

La decoració va canviar completament a la tornada dels vestidors. La reubicació d'Ibekwe a la posició de quatre –Kuktiene no es va trobar bé a mitja part i no va tornar a jugar– i el dinamisme amb Carbó a la pista van destarotar completament el Mann. Herrera feia mal a un costat de la pista, però, a l'altre, Ibekwe l'atropellava. I aprofitant-se de la baixa d'Antic per lesió, va tenir via lliure per dominar el joc a banda i banda de la pista. Tant és així que va acabar assolint un altre cop l'MVP de la jornada. El sisè.

L'equip ho tenia tot esquerdat a les acaballes del tercer quart (50-34, 17'). I si bé el canell de Turner va intentar contradir-ho amb una petita ratxa d'encert a finals del tercer quart i els primers minuts de l'últim (-11 i la possessió), la resta no la va acompanyar. Les locals, en un vist i no vist, van tornar a distanciar-se amb Eva Bou com a protagonista (63-43, 36'). A partir d'aquest moment, Jordana va concedir minuts a les joves.

20,2
Diferència
mitjana dels últims quatre triomfs a Fontajau de l'Spar: Cadí i Uni Ferrol (+19), Avenida (+22) i Mann Filter (+21).
L'Iho cada cop és més importat i ens dóna una rotació més a dins. Ara hem de consolidar-ne una més a fora
Ramon Jordana
Ara no només es tracta de guanyar, sinó de preparar coses per a la copa. I si volem ser competitius allà, hem de saber jugar amb les tres grans
Temia que ens sorprengués la seva energia. Ara estem en fase de càrrega, preparant-nos per a la copa, i les jugadores ho podien notar
Sabíem que quan poséssim l'Ify en la posició de quatre, els obligaríem a canviar l'estructura. Ningú la podia defensar i les ha destrossades

L'Spar sabrà avui el rival a la copa

L'ajuntament de Torrejón de Ardoz serà seu, aquest matí (11 h), del sorteig de la copa, que se celebrarà a la mateixa localitat madrilenya els dies 14 i 15 de febrer. L'Spar Citylift Girona és cap de sèrie i, per tant, eludirà l'Avenida en les semifinals. Els seus hipotètics rivals són el Conquero i el Rivas, que actua d'amfitrió. Ramon Jordana no amaga les seves preferències: “Si mirem la classificació, hi ha una diferència brutal entre els tres primers i la resta. Així que voldríem el Rivas [vuitè i 6-10]. Després, potser ens foten, però si volem tenir alguna oportunitat de títol, hem de tenir un primer partit que no ens desgasti. Tenim veteranes i els costa recuperar-se d'un dia per l'altre”. Jordana també preferiria l'horari de la primera semifinal (12 h) en comptes de la segona (17 h) per tenir més temps de repòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)