ACB

Massa concessions

Lliga Endesa. Un Barça irreconeixible en defensa ha permès en les cinc desfetes lluny del Palau que l'oponent millorés les seves prestacions ofensives

Són deu partits lluny del Palau els que ha jugat el Barça i cinc les derrotes encaixades. Cinc, encara amb set visites per fer, de les quals sis són contra equips que si avui acabés la fase regular jugarien el play-off –Fiatc, Herbalife, València, Madrid, CAI i Unicaja.

Han coincidit les desfetes a Sevilla (85-74), a la pista de l'Estudiantes (102-96), a Santiago (79-67), a Bilbao (73-67) i diumenge a Vitòria (103-94) amb les lesions i els problemes físics de Navarro, Oleson i Abrines, circumstàncies que han significat haver de fer entrar un jugador nou (Jackson) a mitja temporada. I d'aquell organisme que s'havia mostrat sòlid i poderós en els dos primers mesos de temporada –fins a cert punt, de manera sorprenent pel moment de l'exercici que era–, s'ha passat a un equip que pateix i fa patir, irreconeixible, especialment fora de casa. Fràgil i que transmet inseguretat. En atac, però de manera notòria en defensa.

Així, les mitjanes dels rivals en aquestes derrotes a camp contrari han estat de 88,4 punts, 98,4 de valoració, 51% en tirs de dos, 48% en triples i 14,4 assistències. Uns percentatges d'encert elevadíssims i que, a més, s'han vist reforçats pels 10,2 rebots ofensius que el Barça ha permès. Llevat del partit jugat a Bilbao, on al rival se'l va mantenir dins dels seus paràmetres atacants, en la resta de visites el contrincant ha vist augmentada la seva efectivitat ofensiva de manera molt significativa.

Individualment, Willy Hernangómez (Sevilla) va ser l'MVP de la jornada amb 43 de valoració, mentre que Fede VanLacke (Estudiantes, 33), Max Kleber (Rio Natura, 27), Quino Colom (Bilbao, 26) i Fernando San Emeterio (Laboral Kutxa, 24) van acabar entre els cinc més valorats de la jornada.

Les pilotes perdudes

En la seqüència de cinc derrotes, en tres el Barça ha vist el seu atac mutilat, entre altres raons, per les pilotes perdudes. Si bé la mitjana en els cinc partits ha estat de 13 possessions malbaratades –el seu quocient en la lliga és de 13,6–, van fer molt mal les 14 pèrdues contra el Rio Natura i, sobretot, les 17 contra el Bilbao, en el partit més ajustat i en què es va aconseguir tenir el rival ofensivament a ratlla.I a Vitòria no van ser les 11, sinó la concentració: 8 entre el final del primer quart i l'inici del segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)