FEB

Amb solvència

Victòria molt valuosa de l'Spar Citylift, que no defalleix en la seva persecució del lideratge

La superioritat física i interior va desequilibrar un duel contra un rival combatiu

De moment, el líder no patina, però l'Spar Citylift està disposat a exigir-li el ple de victòries, a l'Avenida, si vol mantenir el primer lloc en la fase regular i el factor pista en totes les sèries durant el play-off.

En el que era a priori el darrer test exigent que li quedava –dimecres a Fontajau, contra l'Al-Qázeres i dissabte, a domicili contra l'Uni Ferrol–, les gironines van treure suc de la seva superioritat a la zona i van superar el Cadí la Seu, que, tot i la rotunditat del marcador, va ser combatiu i agressiu com sempre, però va acabar cedint en l'últim quart, sense energia i sotmès a un rival al qual no ha pogut vèncer en el present curs. Com sigui, les urgellenques disputaran les semifinals com a quartes, passi el que passi la setmana que ve.

A tot drap

Si per una cosa es caracteritza el Cadí és per una activitat defensiva que incomoda i força pèrdues. Res d'això va veure's en el primer quart, en què Spar Citylift va jugar a pler. Gidden jerarquitzava la pintura (12 punts al primer parcial, assistida per les companyes o en rebots d'atac), però les autopistes que generava una defensa massa oberta i passiva eren també aprofitades. El 18-29 i el 12/16 en tirs de camp visitants ho deixaven tot molt clar. I sort en van tenir les locals, dels triples de les pivots, ja que, amb les defenses alternatives, els costava Déu i ajuda trobar bones situacions de tir.

El panorama va canviar amb l'inici de segon quart. Si bé és cert que tant Ibekwe com Gidden eren a la banqueta, l'equip de la Seu va començar a fer patir, ofegant la sortida de pilota amb 2x1 a tota la pista i impedint accions prop del cèrcol. Fins i tot el rebot, patrimoni gironí fins llavors, va igualar-se. I amb aquest, el resultat (31-33, 17'). Un triple de Jordana va donar oxigen i va permetre anar a vestidors havent recuperat part de terreny perdut (33-40).

Centímetres

Ibekwe –ni un minut en el segon quart– va tornar a la pista i ho va fer de tres, amb Kuktiene i Gidden en posicions de dins. L'aposta va permetre minimitzar el dèficit del rebot durant el segon quart, i també dotar d'un altre recurs l'equip per sortir de la pressió del Cadí. En tot cas, Laura Gil, ahir fent més feina de fora que a dins (3/3 triples), va tornar a posar-li l'alè al clatell (46-48, 26'). Lluny del que s'havia vist sobretot al primer quart, era una fase de partit anàrquica als dos costats, amb molts errors i pèrdues. L'Spar Citylift en va perdre més en el tercer quart (6) que en la resta de partit (5), però el seu duet màgic (Ibekwe i Gidden) li permetia que, en el marcador, no hi hagués constància d'això (46-56, 31').

El desgast físic i mental d'haver hagut d'anar tot el partit a remolc –només, va estar al davant amb el 3-2– va començar a pesar al Cadí la Seu. L'Spar Citylift va tornar a trobar les seves referents amb la facilitat de l'inici i el partit es va esquerdar (50-63, 34'). Ni el temps mort de Miguel Ángel Ortega ja va servir per canviar res i a la recta final, Gidden es va tornar a exhibir. Va fer 12 punts en l'últim quart i, alguns en accions d'1x1 al pal baix, que posen de manifest que ha recuperat la confiança. La distància es va engrandir fins a un +18 (52-70, 36') i els últims minuts van ser un intercanvi insuls de cistelles.

3-0
el balanç
de l'Spar contra el Cadí la Seu aquest curs. També va guanyar-lo en la final de la lliga catalana (56-69) i en la primera volta, a Fontajau (68-49).
Amb vista a un hipotètic ‘play-off', sempre és millor guardar-se alguna solució tàctica. No era dia per ensenyar totes les intencions
Miguel Ángel Ortega
Per preparar el partit hem fet servir moltes coses que havia treballat en Ramon [Jordana] en la primera volta i ens han funcionat
Roberto Íñiguez
Gidden? Podríem dir que ella ha fet els gols, però ha estat feina d'equip. Per exemple, la Britt ara no està fina en el tir, però aporta molt
Estic molt orgullós de l'equip. Ha estat una setmana dura, amb un viatge a Las Palmas, horaris poc habituals i l'hem tancat amb un 2-0
Ha quedat clar que, jugant de tu a tu, no les podem superar. Elles han vingut preparades per contrarestar el nostre joc, i nosaltres no ho estàvem
El nostre inici ha estat fantàstic, però després hem sabut sortir de la pressió i no perdre el control contra un equip sempre incòmode

El retorn de Gidden

Si no ho impedeix cap protagonista del Mann Filter-Zamarat d'avui que tanca la jornada, la pivot jamaicana assolirà el seu tercer MVP del curs i desè de l'Spar Citylift, ja que Ibekwe n'acumula set. Els altres dos van ser a l'octubre (jornades 3 i 4) abans de lesionar-se en un bessó. Des de la reaparició, a principis de desembre, Vanessa Gidden no havia tornat a trobar ni el to, ni la regularitat del principi. Per contextualitzar-ho, en els sis primers partits de la segona volta, tots ja el 2015, havia acreditat 10,2 punts (37% en tirs de 2) i 8,5 rebots en 10 de valoració. Coincidint amb el relleu a la banqueta de l'Spar, els seus registres s'han multiplicat, sobretot en efectivitat en atac. En els cinc partits amb Roberto Íñiguez, captura una quantitat similar de rebots (8,8), però ofensivament torna a ser aquella arma definitiva per a les gironines: 19,2 (58% en tirs de 2) i 20,4 de valoració.