Més bàsquet

La decisió s'anuncia a Girona

NBA. Marc Gasol explicarà aquesta tarda, en una roda de premsa a l'ajuntament de la capital gironina, on jugarà la pròxima temporada

Qui ha tractat Marc Gasol en les distàncies curtes coneix bé la sincera estima que té per Girona el pivot de Sant Boi. Els dos anys que va jugar amb l'equip de Fontajau (2006-2008) van marcar-lo tremendament, no només des de l'òptica estrictament professional sinó també, molt especialment, la personal. Per això és l'ajuntament de la capital gironina el lloc que ha triat el pivot, inclòs en el millor cinc del curs 2014/15 de l'NBA, per descobrir on jugarà a partir de la temporada vinent. Hi ha entre pocs i cap dubte que la decisió serà continuar als Grizzlies de Memphis, una ciutat i una gent que, com Girona i els gironins, el van acollir meravellosament des que va arribar-hi el 2001, quan va acompanyar els seus pares i el seu germà Pau en l'aventura americana, i on va començar a jugar a l'institut. Memphis l'estima i Marc estima Memphis, i segons la premsa nord-americana amb la franquícia de Tennessee el català signarà un contracte per cinc anys i prop de 110 milions de dòlars.

Petjada

Els bons aficionats segur que recorden que també va ser en un hotel de Girona on Marc Gasol va anunciar, al final de la temporada 2007/08, que deixava el bàsquet europeu per marxar a jugar a la millor lliga del món.

I va ser també aquí on l'any passat va inaugurar una escola de bàsquet, nascuda i impulsada principalment per fomentar l'esport de base, el que crea vincles i, en el seu cas també, un projecte que reforça les arrels. Una escola, el Club Escola Bàsquet que porta el seu nom, presentada el maig de fa un any al Teatre Municipal de Girona i que aquesta temporada vinent, en el segon exercici de funcionament, ja tindrà sis equips.

Jugar o no l'europeu

Inclòs en la preselecció de 17 jugadors que la federació espanyola va fer pública per disputar el pròxim campionat d'Europa de seleccions (setembre), si finalment Marc Gasol va al torneig que es farà entre França, Alemanya, Croàcia i Letònia s'hauria de saber també avui, per boca del mateix protagonista. Segons Marca, el mitjà de la família ja té presa la decisió i aquesta serà, després de deu estius acudint ininterrompudament a la crida –des del mundial del Japó, el 2006–, no anar-hi i prendre's un descans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)