ACB

Una renovació profunda

Després de la primera temporada sense cap títol des del 2008, el Barça canvia mitja plantilla amb una aposta que dotarà l'equip de més experiència i més capacitat atlètica

Satoransky, Oleson, Abrines, Doellman i Tomic, el cinc amb el qual Xavi Pascual va jugar quasi tot el tercer quart del tercer partit de la final de lliga contra el Madrid. Ells, Navarro, aleshores lesionat i encara de baixa –anant bé, no se l'espera fins a finals d'octubre–, i Eriksson són els únics jugadors que continuen de la temporada passada –a la pràctica, per la lesió del suec, sis homes–. Aquest és el cau i net des del qual el Barça Lassa afrontarà el nou exercici.

Una temporada amb set jugadors nous i només dos amb experiència a l'ACB, Pau Ribas i Moussa Diagne –que, com Eriksson, surt amb fitxa de l'equip B–, però amb cinc homes que han de ser fonamentals en la rotació amb hores de vol en l'Eurolliga (Arroyo, Ribas, Perperoglou, Lawal i Samuels) i només una aposta (Vezenkov). És a dir, jugadors majoritàriament fets i de rendiment immediat i amb un notable perfil atlètic. Per emmarcar-ho, la plantilla resultant neix en gran mesura de la inferioritat física constatada en la sèrie de play-off de l'Eurolliga contra l'Olympiacòs.

Respecte a la temporada passada, a banda d'augmentar la mitjana d'edat de la plantilla, destaca el fet que ara només hi haurà, d'entrada, dos homes de rotació menors de 25 anys (Satoransky i Abrines), quan fa un any n'hi havia cinc (els ja esmentats, Thomas, Hezonja i Pleiss). I si bé, no és detall menor, aleshores hi havia deu jugadors amb contracte garantit per només una temporada, aquesta vegada, en espera de fer oficial Vezenkov, només n'hi haurà cinc –els dos bases, Navarro, Doellman i Samuels.

2
temporades
de mitjana al club és el que acredita la plantilla, exactament com la de la temporada passada –sempre sense comptar-hi Navarro.
7
novetats
respecte a l'equip de fa un mes, vuit comptant Eriksson. Només continuen Satoransky, Oleson, Tomic, Abrines, Navarro i Doellman.
27,2
anys
és la mitjana d'edat de la plantilla formada, variable que puja a 28,3 si no es compten Eriksson i Diagne. En l'anterior temporada era de 26,1.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)