ACB

Primera dificultat afegida

Lliga Endesa. Al reguitzell de canvis en la plantilla, Xavi Pascual hi haurà d'afegir una pretemporada amb la previsible absència de vuit jugadors, quatre dels quals són nouvinguts

És normal que les pretemporades d'un equip del nivell del FC Barcelona Lassa comencin amb moltes absències i farcides de jugadors joves dels equips de formació. En la de l'estiu passat, sense anar més lluny, Xavi Pascual va arrencar mancat de set dels catorze homes, per bé que d'aquests només dos eren nous en la plantilla, Satoranski i Thomas –el nord-americà no va ser fitxat fins cinc dies després d'haver-se iniciat la feina. Enguany, i pendents de la configuració definitiva de les seleccions, la situació pot aguditzar-se amb una pretemporada sense vuit de les catorze unitats.

Moltes absències que, a més, arriben en un exercici especialment determinant pel futur de Pascual i amb una plantilla que tindrà set cares noves, vuit comptant Marcus Eriksson, amb coneixement de causa però principiant en la dinàmica de treball col·lectiva per culpa de la greu lesió que va patir en el primer partit de la passada temporada.

Més de mitja plantilla

Juntament amb el lesionat Juan Carlos Navarro, els absents seran Tomas Satoranski, Carlos Arroyo, Pau Ribas, Stratos Perperoglou, Àlex Abrines, Ante Tomic i Shane Lawal. Més de mitja plantilla amb l'afegit que quatre d'ells són jugadors nous, amb tot el que això significa en el procés d'adaptació i d'integració. És a dir, tot indica que els homes que tindrà a disposició el tècnic de Gavà seran Brad Oleson, Marcus Eriksson, Justin Doellman, Aleksandar Vezenkov, Samardo Samuels i Moussa Diagne.

Arroyo i Lawal

Dels set jugadors que tindran campionat amb la seva selecció, la presència de Carlos Arroyo i Shane Lawal és avui una incògnita.

El base hauria de ser indiscutible per al nou seleccionador de Puerto Rico, Rick Pitino, però la lesió que es va fer fa 15 dies al bessó manté l'interrogant –el combinat ja treballa per a un torneig, el FIBA Amèriques, que es fa del 31 d'agost al 12 de setembre a Mèxic–. Quant a Lawal –el campionat d'Àfrica és del 19 al 30 d'agost a Tunísia–, la incertesa rau en el fet que el pivot mai no ha estat seleccionat per Nigèria i que, de moment, només és en la preselecció de 26 homes.

Estiu de seleccions
Tomas Satoranski
Europeu
Carlos Arroyo
FIBA Amèriques
Pau Ribas
Europeu
Àlex Abrines
Europeu
Stratos Perperoglou
Europeu
Ante Tomic
Europeu
Shane Lawal
FIBA Àfrica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)