ACB

El mercat no tanca

Lliga Endesa. Encara hi ha una dotzena de jugadors que van acabar la temporada en els equips catalans i no continuen que no saben on jugaran

La pretemporada és aquí, puntual, i ja hi ha equips a Europa que troten en la frescor de la mitja muntanya. Alguns al complet però molts, la majoria, encara amb buits per omplir. Per bé que l'ebullició de la compra i venda ha passat, la lògica del negoci manté certes coordenades i, feliçment per als jugadors que no tenen equip, el mercat no tanca mai.

Paciència

Dels homes del Barça que enguany no continuaran, només Marcelinho, Thomas i Lampe no tenen equip. El base, que aquest estiu no ha anat amb la selecció, guaita pacientment l'NBA. L'aler té la lliga nord-americana entre cella i cella, però enguany tampoc no serà. Té ofertes d'Eurolliga (Rússia, Sèrbia i Turquia) i aquí continuarà. Quant a Lampe, que ha aprofitat l'estiu per casar-se i que durant l'agost ha estat a Girona entrenant-se individualment, ha de decidir què vol, un entorn (Baskonia) o diners (la Xina o Turquia). De la Penya, els jugadors que encara no han trobat equip són Kirksay i Barrera. L'aler del Bronx podria tornar a Sevilla, a marcar pautes dins el tendre vestidor andalús, però tot club encara amb alguna fitxa formativa per cobrir sap que l'escorta hi aniria encantat. Com Borgis i Blanch, que ja tenen destí, Trias, Green i Jawai marxen del Principat. El pivot australià, assolida la classificació per als Jocs, apunta a la lliga del seu país si no hi ha res d'Eurolliga interessant. Trias ha estat temptejat per equips de la LEB i de fora, però res no li ha fet el pes. I espera, com Green.

Una plantilla prou bona

Punt i a part per al Manresa, que –mai serà sobrer recordar-ho– la temporada passada va donar minuts a 20 jugadors sense comptar els vinculats. Dels que van acabar-la i enguany no defensaran els interessos del Nou Congost (deu), tots tenen equip llevat de dos –tres si es compta Marc García, amb contracte amb el Barça però sense futur definit–. Set de deu, donant fe que tot i la classificació el Manresa tenia una plantilla prou arreglada, els últims dos mesos de lliga. A banda d'ells, hi ha els set jugadors que durant la temporada van jugar sota les ordres de Pedro Martínez però van ser donats de baixa. D'aquests, Dimitris Haritopoulos, que va anar al PAOK, no té equip. Tampoc Mario Little –farà una prova amb un club coreà–, Mike Hall i Vilmantas Dilys. En canvi, sí que tenen contracte per al curs 2015/16 Jamar Samuels, A.J. Ogilvy i Carles Bivià. El nord-americà amb el Bnei Hertzeliyya d'Israel, l'australià amb l'Illawarra Hawks del seu país i el base, que també va jugar al MoraBanc, a Dinamarca, als Bakken Bears d'Israel Martín.

Barça
Mario Hezonja
Magic (NBA)
Tibor Pleiss
Jazz (NBA)
Edwin Jackson
Unicaja (ACB)
Bostjan Nachbar
Sevilla (ACB)
Marcelinho Huertas
sense equip
DeShaun Thomas
sense equip
Maciej Lampe
sense equip
Fiatc Joventut
Clevin Hannah
Dominion (ACB)
Álex Suárez
Madrid/Dominion (ACB)
Sitapha Savané
Herbalife (ACB)
Tariq Kirksay
sense equip
Àlex Barrera
sense equip
MoraBanc Andorra
Georgios Bogris
Dominion (ACB)
Marc Blanch
Palència (LEB Or)
Jordi Trias
sense equip
Shaun Green
sense equip
Nate Jawai
sense equip
Manresa
Devin White
Iberostar (ACB)
Isaac Fotu
CAI (ACB)
D.J. Seeley
Besiktas (TUR)
Hasan Rizvic
Orkide (TUR)
Giuseppe Poeta
Trent (Lega)
Zeljko Sakic
Lukoil (BUL)
Pep Ortega
Trouville (URU)
Marc García
FC Barcelona
Pedro Martínez
València
Alfonso Sánchez
sense equip
Ben Dewar
sense equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)