Més bàsquet

Un dia per a la història

Internacional. Fontajau serà l'escenari avui d'un amistós entre l'Spar Citylift Girona i la selecció dels Estats Units, la campiona mundial i olímpica

Si bé aquesta temporada
a Fontajau hi passaran equips punters de l'Eurolliga –el cas, per exemple, del Praga i l'Ekaterinburg, els dos últims finalistes–, cap tindrà tanta densitat de qualitat acumulada com la selecció dels Estats Units. Es tracta d'un dia històric per al bàsquet a Girona, per la visita del vigent campió del món i olímpic i també perquè mesurarà forces amb l'Spar Citylift, l'equip referència a tota la demarcació (18.45 h, Esport 3).

Expectació

Des que va fer-se oficial el partit, a principi de setmana, hi ha hagut un interès creixent entre l'afició gironina per no faltar-hi. És difícil fer prediccions de públic, però és d'esperar que les grades facin patxoca, i més quan tots els abonats de l'Spar Citylift poden accedir de franc, així com els clubs que han demanat invitacions. Per al públic en general, s'han fixat les entrades a cinc euros.

Enfrontar-se a la selecció dels Estats Units donarà notorietat a l'equip gironí –és un dels quatre amistosos que disputaran en la seva gira europea, que acabarà el 10 d'octubre–, però no li arriba en circumstàncies òptimes. Primer, perquè la seva rotació s'ha vist limitada per la lesió d'Anna Carbó i després, perquè ahir va jugar a la Seu d'Urgell partit de Lliga Femenina, amb el desgast que això suposa. Per tot plegat, el club ha convidat al partit Eva Bou, Jael Freixanet i Èlia Ros. A banda de retre'ls un homenatge per haver contribuït al títol de Lliga Femenina, també participaran en el partit.

La diferència de potencial és notori, veient el currículum de les deu jugadores nord-americanes i tota la seva capacitat física. La meitat superen l'alçada de Lina Pikciute (1,92 m), el sostre de l'Spar Citylift en el present curs. Per tant, l'objectiu no ha de ser cap altre que competir al màxim possible i disfrutar de l'experiència. Els EUA ja estan al complet, després que ahir es va unir a la concentració Candice Dupree i es va exercitar amb tota la resta a Platja d'Aro.

L'AMBIENT

Entrada gratuïta per als abonats de l'Uni Girona i de cinc euros per als que no ho són
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)