ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Poca cintura per maniobrar

Lliga Endesa. Entrar molt tard al mercat i fer-ho amb dotze jugadors sota contracte condiciona particularment la definició de la plantilla del Barça

Lligats de mans i de peus. Posar-se a explorar el mercat ben entrat el juliol i amb una plantilla amb dotze jugadors amb contracte no és l'escenari ideal per enfocar la primera temporada de l'anunciat canvi de model. Una nova proposta, la que pilota Rodrigo de la Fuente, marcada per directrius econòmiques de club restrictives. Amb un bon pressupost, però sense màniga ampla.

Costos doblats

És a dir, es tracta d'una situació que inicialment limitaria fins a fer pràcticament impossibilitar tant rescindir contractes com comprar-los. En la primera circumstància, els jugadors amb una temporada més garantida són els susceptibles d'obrir una escletxa per intentar millorar la plantilla. Cap ni un dels exteriors amb contracte té capacitat per desequilibrar des de l'1x1, i aquesta és una mancança a pal·liar per competir amb garanties. Dels homes en plantilla, Oleson i Perperoglou són els que tenen lligam fins al juny del 2017, però no tenen un sou assequible i el preu del seu acomiadament significaria poder fitxar un nou jugador, però en cap cas, dos. En posicions interiors, són Samuels i Lawal els que tenen només un altre any garantit. Són bons jugadors dins del seu perfil, però no són de primer nivell. Ara bé, al valor afegit en la condició de jugador de formació que té Oleson, Samuels i Lawal hi aporten el de jugadors com Cotonou, clau en termes de Lliga Endesa. Quin paper hi ha reservat per als poc bregats Vezenkov i Diagne és un altre punt crític a desentrellar.

La posició de base

Amb tot, la clau de volta rau en la direcció. El Barça té Hakanson amb dues temporades més de contracte. En el model de projectar i donar espai als jugadors formats al club, econòmicament i esportivament el suec encaixaria perfectament en el rol de segon base. En aquesta línia, es podrien destinar molts recursos per a l'home que partiria com a primer de bord, que fent cas a la biografia de Bartzokas hauria de ser un factor diferencial. Però en Hakanson, que a més té condició de jugador de formació, s'hi ha de creure.

Si no és així, la posició de base sortirà molt cara: els homes més o menys contrastats a Europa tenen contracte o tenen clubs amb dret preferent sobre ells. És a dir, o es paga per sobre del preu de mercat o es fa una aposta, cercant en la llotja nord-americana, fitxant un home sense experiència al bàsquet continental.

Bases
Ludde Hakanson
2018
Exteriors
Juan Carlos Navarro
2017
Brad Oleson
2017
Pau Ribas
2018
Àlex Abrines
2019
Stratos Perperoglou
2017
Marcus Eriksson
2016 + 2
Interiors
Aleksandr Vezenkov
2019
Samardo Samuels
2017
Shane Lawal
2017
Ante Tomic
2018 + 1
Moussa Diagne
2018
Entrenador
Georgos Bartzokas
2019

Marcus Eriksson

Fins a finals d'aquesta setmana el club té la possibilitat d'alliberar a cost zero Marcus Eriksson, però la seva condició de jugador de formació dóna cintura al Barça en la confecció de la plantilla. Amb tot, s'ha de veure quina és l'opinió de l'aler, que en la pràctica fa dos anys que no juga –el primer per lesió i l'últim perquè no comptava per a Xavi Pascual–. Si el Barça no es pronuncia, l'aler està renovat fins al 2018, tot i que es podrien plantejar nous termes contractuals.

Justin Doellman

L'aler pivot nord-americà Justin Doellman acabava contracte el 30 de juny passat, si bé el Barça tenia la possibilitat de prorrogar-lo una temporada més. La situació semblava un fet quan el jugador va presentar un passaport de Kosovo, però aquest no és reconeix com a europeu per jugar en l'ACB. Tot i el revés, el Barça contempla un escenari en què Doellman podria continuar, ocupant plaça d'extracomunitari, segons quina condició tinguin els nous fitxatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)