Més bàsquet

Uns se'n van i altres vénen

Eurolliga. Moviments de pes en el nou Barça Lassa, que té fet el fitxatge de Víctor Claver i molt ben encarrilat el de Tyrese Rice. Per contra, Àlex Abrines deixa el club per anar a l'NBA

El FC Barcelona Lassa canvia definitivament de cara. L'arribada de Georgios Bartzokas a la banqueta en el lloc de Xavi Pascual vindrà acompanyada de moviments de pes en la plantilla. Uns per voluntat de la direcció tècnica del club, d'altres per manament de l'NBA.

Fins a nou avís –la concreció de les negociacions en dansa s'hauria d'anar accelerant–, es poden donar per fets el fitxatge de Víctor Claver (2m06, 1988) i la marxa d'Àlex Abrines (1m99, 1993). L'aler pivot prové del Lokomotiv de Kuban, on va jugar a les ordres de Bartzokas, mentre que l'aler farà el salt a la lliga nord-americana, als Thunder.

El PAO i el València

Fou durant la setmana passada que el Barça va iniciar l'abordatge sobre Claver. Convençut després de treballar un any amb ell i una vegada confirmat com a nou tècnic al Palau, Bartzokas va demanar a Rodrigo de la Fuente un esforç per reclutar-lo. En aquells moments, Claver ja tenia un acord verbal amb el Panathinaikòs, una entesa que si aquest diumenge passat no havia fructificat en un contracte el club grec entenia que quedava en no-res.

Amb els seus drets a l'ACB en propietat del València, el jugador va haver de buscar-se la vida fora de la Lliga Endesa la temporada passada, quan ho tenia tot acordat amb el Baskonia, i també ho havia de fer ara –el Madrid s'hi havia aproximat fa unes setmanes, però el preu desorbitat posat pels taronges havia avortat qualsevol intent d'operació. La bona sintonia entre el Barça i el València (Doellman i Ribas en el passat recent), ha permès una entesa ràpida i generosa entre els clubs, en gran mesura per la condició de jugador de formació de Claver.

Si cap imprevist no ho trenca –falten tancar serrells contractuals amb el jugador–, Claver, que en la passada Eurolliga va acreditar 9,4 punts (40% de 3), 5,9 rebots i 1,6 assistències en 27 minuts, serà oficialment nou jugador blaugrana en les hores vinents.

Els milions, Durant

El fitxatge de Claver i la seva condició de jugador de formació serveix per mitigar el cop de la marxa d'Abrines.

Si bé el Barça era plenament conscient que el balear volia provar-se algun dia en l'NBA, en cap cas pensava que fos aquest estiu. Ell era, per De la Fuente, un dels sis jugadors intocables de la plantilla –ja només en queden quatre–. Però no haver pogut renovar Kevin Durant va generar un espai salarial als Thunder que ha permès a la franquícia fer-li una oferta irrebutjable, per tres temporades i quasi sis milions de dòlars cada una –tota franquícia està obligada a gastar com a mínim el 90% del sostre salarial (94 milions)–. Una proposta que també ha estat possible perquè l'aler fou escollit en segona ronda i, per tant, els termes econòmics es negocien de zero i no vénen pactats per la lliga com en el cas dels jugadors de primera ronda. Seleccionat pels Thunder el 2013, Abrines ha estat aquests anys habitualment seguit en directe al Palau per la franquícia d'Oklahoma i, en plena reconstrucció després de l'adéu de Durant i del traspàs d'Ibaka, els Thunder han cregut convenient que ara era el moment d'incorporar-lo. El mallorquí, que el maig de l'any passat havia renovat fins al 2019, pagarà 2 milions d'euros per deixar de ser jugador del Barça quatre anys després de la seva arribada. En l'últim, Abrines, que ahir no va jugar en l'amistós d'Espanya perquè encara no ha signat el nou contracte, ha acreditat 9,3 punts (42% de 3) i 2,2 rebots en 19,1 minuts (Eurolliga).

Tyrese Rice, a un pas del Barça

El base diferencial de Bartzokas al Barça serà Tyrese Rice (1m83, 1987). L'estiu passat el club ja va intentar fitxar el base nord-americà amb passaport de Montenegro, però el fet que el Khimki jugués l'Eurolliga va privar els blaugrana d'entrar en negociació. Aquesta vegada ha estat diferent, i ahir a la nit el director general del club de la regió de Moscou, Pavel Astakhov, confirmava l'operació als mitjans russos: “Gairebé hem arribat a un acord amb el Barcelona pel traspàs de Rice. Rebrem una bona compensació.” Rice, que fa un any tenia contracte fins al 2017 amb una clàusula de 300.000 euros per aquest estiu del 2016, va allargar la seva vinculació a finals de setembre de l'any passat fins al 2018 però ja sense clàusula fixada. Enguany, amb el conjunt rus, Rice va acreditar 12,4 punts (44% de 2 i 31% de 3), 2,1 rebots, 6,1 assistències i 3 pilotes perdudes en 28,8 minuts entre la primera fase i el Top 16 de l'Eurolliga. Jugador determinant en l'1x1, va ser MVP de la final a quatre de Milà (2014), on va liderar el Maccabi al títol. A banda de Rice, el Barça també té molt avançades les gestions per fitxar un segon base.

Les incorporacions d'aquests dos jugadors no implicarien la cessió de Ludde Hakanson, perquè en la confecció de plantilla amb la qual treballen De la Fuente i Bartzokas el pla és tenir-hi tres bases, sent el suec un d'ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)