Més bàsquet

MARC GASOL

PIVOT DELS GRIZZLIES

“No descarto que fem un equip a la LEB l'any vinent”

“A veure si podem construir un pavelló nostre, que seria un salt qualitatiu important”

“És cert que es va veure que podíem guanyar els Estats Units i que era una oportunitat. El bronze és un premi merescut”

Dedicat al creixement del club
Marc fa unes quantes setmanes que treballa al club en diversos aspectes i també ha compartit pista amb els júniors, en exercicis de 3x3, i aprofitant per continuar portant a terme la seva recuperació
Ara mateix estem en quatre instal·lacions diferents. És una mancança de la ciutat i un problema de molts clubs”

Tercer any de vida de l'Escola Bàsquet Girona Marc Gasol. Amb nova equipació, nou logo i sis equips. I naturalment, la seva ànima i fundador és al peu del canó. Un mes fa que l'estrella dels Grizzlies és entre Barcelona i Girona entrenant i treballant al seu club, i també gaudint de la ciutat i del Barri Vell, on passeja amb relativa discreció, tot i els seus 2,16 i el seu físic privilegiat, que es troba impecable i a punt per afrontar una altra temporada a l'NBA.

Com es troba de la lesió al peu?
Estic molt bé. I amb moltes ganes de començar. Trobo a faltar competir, jugar i disfrutar del bàsquet. Tot indica que el peu està bé. He entrenat amb els júniors el que he pogut, sobretot mitja pista. Jo m'ho he pres seriosament, com tot el que faig. Amb tota la meva força. Ho hem passat molt bé. I la lesió no ha fet cap pas enrere. El que esperàvem.
No va arribar a Rio per ben poc...
Em van faltar dues setmanes. No és que hi hagués cap problema, però no van tenir temps. No es complien els terminis necessaris en aquesta mena de lesions i en funció del meu cos i edat. Hi podria haver hagut risc de recaure i hauria estat perillós. Vaig forçar tot el que vaig poder forçar, però no ho vaig aconseguir.
Començarà la temporada a l'NBA sense problemes?
Sí, és la idea. Excepte que hi hagi un canvi inesperat. La idea és anar la setmana que ve cap allà i continuar la recuperació.
Quin balanç fa dels dos anys del club Marc Gasol?
No m'hauria cregut fa dos anys que ara estaríem en aquest punt. Estic molt content de l'estructura ferma que hem format. Tenim molta gent implicada, amb 20 persones treballant. I això em dóna obviament molta tranquil·litat per quan jo sigui a Estats Units. Deixo els jugadors gairebé a les meves mans. És gent que ho sent i ho viu molt, com jo. Intentem millorar sempre, afegint coses noves al club: nutrició, psicòlegs, fisioterapeutes, un responsable en comunicació i xarxes socials...
Com afronta el projecte la seva tercera temporada?
Depenem molt de la instal·lació. Un cop arribi el dia, tant de bo que tinguem la nostra pròpia instal·lació, ens podrem plantejar créixer més. Ara mateix estem en quatre instal·lacions diferents. És un problema de molts clubs i esports. És una mancança de la ciutat. A veure si podem aconseguir construir un pavelló nostre, que seria un salt qualitatiu important. És un dels projectes que tenim i en això treballem. Crec que d'aquí a cinc anys estaria bé tenir-lo. Tot dependrà de la gent que s'hi sumi. Volem en un futur immediat un primer equip, que sigui referent per als nens. A Girona no en surten gaires. I els que hi ha se'n van al Barça o la Penya. Volem oferir-los la possibilitat que no se'n vagin partint d'un entrenament de molta qualitat.
A quina categoria sortirà aquest nou primer equip?
Dependrà del moment en què estiguem. No descarto que el fem a la LEB. Quan veiem com ha anat la temporada i on poden competir els nanos que tenim, on podem arribar..., llavors prendrem decisions.
Ha gaudit molt aquests dies de Girona?
Jo sóc molt de Barri Vell. He descobert un lloc d'esmorzars per a ciclistes que es diu La Fàbrica, que em va agradar molt. Diferent.
Fixarà aquí la seva residència quan deixi de jugar?
Això mai se sap. Sóc una persona que visc molt el dia a dia. Però aquest projecte és d'aquí i hi tindré una implicació directa.
Què li ha semblat el bronze de la selecció espanyola a Rio?
Un premi merescut. Han patit. Ho han viscut, com jo una mica pel que vam parlar, creient que podien haver guanyat els EUA. No va sortir un partit prou bo o esplèndid. No sé quines possibilitats vam tenir, però és cert que es va veure que podíem guanyar-los i que era una oportunitat.
Com creu que afecta Europa el nou marc salarial de l'NBA?
Ha d'haver-hi una fase d'adaptació. Canviaran les clàusules de rescissió. En lloc de ser-hi de dos milions, passaran a ser més prohibitives perquè els clubs es voldran protegir. Els clubs ACB hauran de treure jugadors joves, de la casa.
Què li sembla el nou Barça?
S'haurà de veure com vol fer jugar l'equip Bartzokas, els rols dels jugadors... Òbviament tinc ganes de veure el Joan Carles, l'equip... com un culer més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)