Motociclisme

L'actitud d'un bicampió

Motociclisme. El periodista Damià Aguilar explora les claus de l'èxit de Marc Márquez en un llibre editat per Cossetània i L'Esportiu que es pot adquirir al preu de 9,95 euros

“Si llegeixes en els diversos capítols com [Marc Márquez] reacciona davant les adversitats t'adones de la seva maduresa.” Són paraules del periodista Damià Aguilar referides a Actitud Marc Márquez, el seu llibre sobre el bicampió del món de Moto GP. Cossetània i L'Esportiu editen l'obra, que es pot adquirir als quioscos en edició de butxaca al preu de 9,95 euros.

L'autor, que segueix el mundial de motociclisme per Catalunya Ràdio des del 2001, estructura el llibre a partir de la temporada 2013, en la qual Marc Márquez va aconseguir el seu primer títol mundial de la categoria reina. Al llarg dels 18 grans premis, Aguilar es proposa detectar les claus que van fer que un debutant en la categoria, com ho era llavors el pilot de Cervera, aconseguís superar uns rivals molt més experimentats que ell. En una entrevista a aquest diari, publicada la vigília de l'últim Sant Jordi, Aguilar explicava els motius de l'èxit de Márquez: “Té l'actitud que cal per triomfar, però no en el motociclisme, sinó en la vida. I triomfar no és guanyar curses: triomfar pot ser reconèixer que no anem bé i fer un gir, aixecar-se del sofà i continuar buscant feina, mantenir alta la motivació per assolir els somnis.”

Els valors, l'actitud i la lectura positiva de Márquez davant les adversitats l'han conduït a assolir totes les fites que s'ha proposat. L'autor recull opinions d'altres exemples d'èxit que li serveixen per introduir cada un dels 22 capítols. Les firmes invitades són les de Josef Ajram (escriptor, esportista i intermediari de borsa), Karlos Arguiñano (cuiner i propietari d'un equip de motociclisme), Albert Bosch (emprenedor i aventurer), Ramon Brugada (cardiòleg), Àlex Crivillé (el primer català que va guanyar en la categoria reina), Begoña Elices (directora de comunicació de Repsol), Carmelo Ezpeleta (màxim executiu de Dorna, promotor del campionat), Kilian Jornet (número 1 en curses i esquí de muntanya), Joaquín Lorente (escriptor i publicista), Pep Marí (psicòleg), Helena Miquel (cantant), Xavier Mir (traumatòleg, número 1 en cirurgia de la mà), Pedro Nueno (professor de l'IESE), Jennifer Pareja (millor jugadora de waterpolo del món), Dani Pedrosa (company de Márquez a HRC i tricampió del món), els germans Roca (cuiners, propietaris d'El Celler de Can Roca), Laura Rojas-Marcos (psicòloga), Luis Rojas-Marcos (psiquiatre i investigador), Nani Roma (guanyador del Dakar en motos i cotxes), Josep Sánchez de Toledo (referència mundial en oncologia pediàtrica), Daniel Sánchez Llibre (empresari) i Laia Sanz (la millor pilot de motos del planeta).

L'autor assegura que aquest també és un llibre per als no aficionats: “Són els que prefereixen la resta de les coses a les motos els que se l'han de llegir. Si acaben el pròleg de sis pàgines entendran per què. I per què les 22 aportacions que encapçalen cada capítol són una lliçó de vida.” L'actitud és, al capi a la fi, el valor universal que condueix a l'èxit, tant en les motos com en qualsevol altre àmbit de la vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)