Fórmula 1

La fórmula Francesc

Motor. El periodista Francesc Rosés explica en un llibre “gairebé tot el que sap” de la F-1

Un assaig divulgatiu farcit d'anècdotes i apunts històrics per explicar fil per randa què és la F-1 i com ha evolucionat. Aquesta és la recepta del llibre Així és la fórmula 1, escrit pel periodista de TV3 Francesc Rosés i publicat per Cossetània Edicions, amb pròleg del pilot Pedro de la Rosa, que hi explica quina és “la fórmula Francesc”. L'obra es va presentar dimarts passat a la Casa del Llibre de la Rambla de Catalunya, a Barcelona, amb la presència de l'expilot Àlex Soler-Roig, el primer que Rosés va entrevistar, el 1967 a Montjuïc.

“Rosés és a la F-1 el que Joaquim Maria Puyal al futbol o Jordi Robirosa al bàsquet”, va valorar l'editora Rosa Rey. El periodista gironí és el català que ha cobert més curses de F-1, i al llibre hi aboca “gairebé tot el que sap”. La resta compondrà un pròxim volum, tal vegada més biogràfic.

Rosés va voler tenir un record per a Javier del Arco, amb qui acostumava a viatjar a les carreres i a qui va definir com al seu mestre: “Ell em va ensenyar que la F-1 no només depenia del pilot, sinó també de la mecànica.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)