Internacional

La rúbrica de Barça i Reus

Hoquei sobre patins. Ho tenen encarrilat contra el Valongo i el Benfica per ser en la final a quatre de la lliga europea. El Vendrell busca l'enèsim miracle

El Barça ha qualificat el partit d'avui de tornada dels quarts de la lliga europea contra el Valongo com el més important fins ara del curs, per estimular la presència d'aficionats i perquè rubricar l'accés a la final a quatre és un objectiu indispensable en el seu full de ruta. El màxim favorit de la competició fa tres temporades que no aixeca la copa –des del 2010– i té previst si passa iniciar també als despatxos el camí cap al desitjat vintè títol. El club ja ha expressat la voluntat de demanar l'organització de la fase final dels dies 3 i 4 de maig. Ser l'amfitrió, però, no garanteix res, com es va veure l'any passat quan el Porto va perdre la final al Caixa Dragão contra el Benfica, tot i que atorga una dosi més gran de favoritisme. Els blaugrana tenen un marge d'un gol del partit d'anada (2-3) gràcies a l'encert de Pablo Álvarez, que va foradar tres cops la porteria portuguesa i va neutralitzar l'encert de João Silva. Per això, és dels tres catalans el que sobre el paper ho té millor per accedir a les semifinals, malgrat que el Valongo, un club sense cap títol en el palmarès, és la gran revelació del campionat portuguès –segon– i és un equip molt vertical i agressiu.

Si el Barça passés, el seu rival seria o bé el Reus o bé el Benfica, el campió que va eliminar els blaugrana en els penals en la semifinal. Els del Baix Camp van fer un partit magnífic en l'anada (5-2), però una visita a Portugal sempre fa respecte i caldrà veure com gestionen l'avantatge. El Reus és un equip eminentment ofensiu i sortirà a guanyar el partit, ja que no sap gestionar els duels de cap altra manera. L'eficàcia al davant i la clarividència del porter Molina, doncs, seran els grans cavalls de batalla del conjunt d'Alejandro Domínguez. El Benfica ha encadenat bons resultats tant en la lliga, en el derbi contra l'Sporting de Lisboa, com en la copa, després de la patacada a Reus, i arriba engrescat.

El Moritz Vendrell, per la seva banda, mirarà d'afegir un altre miracle a la seva col·lecció de les últimes temporades, ja que va perdre per 4-6 en l'anada contra el Valdagno. Amb menys nom que d'altres conjunts europeus perquè no s'ha endut cap títol, els italians no han faltat a les cites de les fases finals els últims anys i tenen jugadors de gran vàlua com ara Massimo Tattarani, autor de quatre gols al Vendrell que va deixar tothom bocabadat. Això sí, als de Cabestany els va faltar eficàcia, sobretot en els penals, però sempre van tenir la sensació de lluitar contra un equip de qualitat similar. El vencedor de l'eliminatòria tindrà com a rival en les semifinals el guanyador del Liceo-Porto. Els gallecs, campions el 2011 i el 2012, van fer saltar la banca a Porto (1-2).

ELS PROTAGONISTES

És com una final. L'equip té moltes ganes. És conscient de la importància d'aquest partit
Ricard Muñoz
tècnic del barça
La clau serà que no ens deixem intimidar ni per l'equip contrari ni per l'ambient que ens trobem
Alejandro Domínguez
Tècnic del reus
Anada quarts de final
Q1 Porto-Liceo
1-2
Q2 Moritz Vendrell-Valdagno
4-6
Q3 Reus-Benfica
5-2
Q4 Valongo-Barça
2-3
Tornada quarts de final
Q1 Liceo-Porto
16.30h
Q2 Valdagno-M. Vendrell
21.00h
Q3 Benfica-Reus
21.00h
Q4 Barça-Valongo
12.00h
Final a quatre
Guanyador Q1-guanyador Q2
Guanyador Q3-guanyador Q4 *Es jugarà els dies 3 i 4 de maig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)