OK Lliga

Les gestes del Vendrell

OK Lliga. Els del Baix Penedès han encadenat un seguit d'èxits i de títols que els ha portar a estar entre els quatre millors d'Europa

El Moritz Vendrell no es cansa de sorprendre el món de l'hoquei sobre patins, i després dels èxits i els títols que ha encadenat últimament, dissabte passat va tornar a fer una de les seves gestes i es va classificar per a la final a quatre de la lliga europea. Com qui no vol la cosa, els vendrellencs s'han situat entre els quatre millors equips d'Europa d'aquesta campanya, i el pròxim 3 de maig lluitaran contra tot un històric de l'hoquei mundial, el Porto, per un lloc en la final de la màxima competició europea.

La trajectòria dels del Baix Penedès en les últimes campanyes ha estat espectacular, si es té en compte que fa set temporades, la 2007/2008, estaven jugant en la categoria catalana, i després de ser primers a 1a nacional van aconseguir l'ascens a 1a estatal. En aquesta segona categoria espanyola els vendrellencs s'hi van estar dues temporades i van començar a guanyar títols en imposar-se en la copa del Príncep que van organitzar a casa el 2009. El retorn a la màxima categoria estatal, l'OK Lliga, va ser en la campanya 2010/2011, i es va començar a gestar el mite. El Vendrell va ser un dels fundadors de la divisió d'honor, la temporada 1969/1970, i hi va jugar diverses campanyes en la dècada dels setanta. La seva última aparició entre els millors va ser el curs 1994/1995, però va tornar a baixar. Aquest cop havia tornat entre els millors per quedar-s'hi. En la primera temporada en l'OK Lliga ja va disputar la copa i també es va classificar per jugar a Europa per primer cop en la seva història. El seu debut europeu va ser en la copa de la CERS de la temporada 2011/2012 i hi va arribar als quarts de final.

L'entrada a l'elit del Vendrell va arribar la temporada 2012/2013, quan va començar a guanyar títols. La copa va mostrar la vàlua de l'equip i la CERS el va convertir en la gran revelació, que es va veure certificada per la tercera plaça en l'OK Lliga. Aquests resultats el van portar a classificar-se per a la lliga europea d'aquesta temporada i a poder disputar la copa Continental i la supercopa d'Espanya.

Les gestes que ha aconseguit el Vendrell en els últims anys en l'àmbit esportiu han estat gràcies a un conjunt de jugadors que ho han deixat tot a dins de la pista, i a un entrenador, Guillem Cabestany, que va arribar quan l'equip es va estrenar en l'OK Lliga i que s'ha mostrat com un tècnic que sap conjuntar un grup d'èxit any rere any. I ho ha hagut de fer perquè els canvis de jugadors han estat habituals, sobretot després de la campanya passada, en què només van quedar tres homes perquè altres clubs van anar a buscar les figures de l'equip revelació. Enguany es va haver de refer l'equip, i els èxits han tornat a arribar, amb un altre títol de copa –el segon consecutiu– i la històrica classificació per a la final a quatre. Després de perdre a casa (4-6), el Vendrell va saber remuntar a la pista del Valdagno italià, imposar-se per 4-7 i classificar-se.

CAMÍ METEÒRIC

Només fa set temporades estava jugant en una categoria catalana

ARRIBAR I MOLDRE

En la segona temporada que va jugar a Europa ja va guanyar el títol de la CERS
Sense ser el favorit es va emportar dos títols de copa consecutius
2007/2008
- Campió de 1a nacional i puja a 1a estatal.
2008/2009
- Campió de la copa del Príncep.
- 13è de 1a estatal, primer equip que se salva.
2009/2010
- 2n de 1a estatal i puja a l'OK Lliga.
2010/2011
- 9è de l'OK Lliga.
- Quarts en la copa.
2011/2012
- 7è en l'OK Lliga.
- Quarts en la copa.
- Quarts en la CERS en el seu debut a Europa.
2012/2013
- 3r en l'OK Lliga.
- Campió de la copa.
- Campió de la CERS.
2013/2014
- En la jornada 24 va 5è de l'OK Lliga.
- Subcampió de la copa Continental.
- Semifinal a la supercopa d'Espanya.
- Campió de la copa.
- S'ha classificat per a la final a quatre de la lliga europea.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)