Internacional

JORDI BARGALLÓ

JUGADOR DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA D'HOQUEI SOBRE PATINS

“Tenim la màxima pressió”

Fidel al seu accentuat caràcter guanyador, el sadurninenc reivindica que l'objectiu de la selecció espanyola a França a partir d'avui no és altre que obtenir el sisè títol mundial consecutiu, i més després d'haver perdut l'europeu

Molta fam
Jordi Bargalló ha guanyat tres lligues europees i una lliga amb el Liceo, entre altres títols. Amb Espanya acumula quatre mundials i quatre europeus. A la imatge es veu la celebració del gol que va marcar contra Portugal quan només faltaven sis segons per al final i va donar a Espanya el setè títol europeu seguit. Bargalló va resoldre per 5-4 el duel decisiu amb Portugal en terres portugueses
En el món de l'esport sempre has de viure del present. No et serveix haver estat abans cinc vegades campió del món

Té el cartell merescut de figura mundial. És el pal de paller del Liceo i el principal jugador de la selecció espanyola, juntament amb Pedro Gil i Marc Gual, tots tres nascuts a Sant Sadurní d'Anoia. Jordi Bargalló (1979) serà un dels actors principals de l'equip de Quim Paüls a partir d'avui a França en el mundial d'hoquei sobre patins de La Vendée. Espanya va perdre, inesperadament, l'europeu l'estiu passat després de molts anys de victòries ininterrompudes, però és l'actual campiona mundial i vol aconseguir la sisena corona consecutiva amb un 90% de jugadors catalans.

Descarrega una mica la pressió el fet d'haver perdut l'europeu a Alcobendas l'any passat?
No, perquè nosaltres sempre ens imposem la màxima. I més ara que no hem guanyat l'europeu. Independentment que haguéssim guanyat o perdut, en el món de l'esport sempre has de viure del present. No et serveix de res el que ha passat abans. No et serveix haver estat cinc vegades campió del món. Si en el primer partit contra França no corres igual que ells, et posaran les coses complicades. Toquem de peus a terra i independentment del que hagués passat abans anirem a totes.
Com valora els encreuaments tenint en compte que no es poden trobar ni Portugal ni l'Argentina fins a una hipotètica final?
Si tothom fa els resultats esperats és cert. Però primer hem de mirar la fase de grups, que és complicada i en què debutem contra l'amfitrió. Nosaltres anirem una mica justos perquè arribarem divendres, dissabte ja debutarem i diumenge jugarem contra Angola, un altre rival molt perillós. D'aquestes tres seleccions –nosaltres, França i Angola– una ha de quedar fora. Serà una lluita difícil i hem d'estar molt concentrats.
El salt francès del qual fa temps que es parla no s'acaba de traduir en resultats...
És curiós, nosaltres cada any ens entrenàvem amb ells al CAR i els veiem una evolució molt gran. Als equips de la lliga francesa ara costa més guanyar-los perquè defensen molt bé, però és cert que després els resultats no els estan acompanyant. Estan treballant molt bé i en categories inferiors han vençut en alguna ocasió Espanya.
I Itàlia, la campiona d'Europa, com la veu?
Juguin al que juguin sempre són perillosos. Si juguessin a boles també ho serien. A més, en l'europeu van jugar molt bé, molt sòlids. Es basen en la defensa i en possessions llargues. En el darrer mundial no van tenir sort i els van eliminar només per un gol. Fer-los un gol és molt difícil i saben jugar les competicions curtes.
Portugal viu un canvi de cicle.
Ha rejovenit la seva selecció. És un equip molt patinador i té part de la base de l'equip de la copa de les Nacions. Ha passat una mica una època de jugadors molt bons però sense sort i ara hi ha una nova fornada. És un rival que s'ha de tenir en compte.
Com afectaran les baixes dels blaugrana Pablo Álvarez i Matías Pascual l'Argentina?
Hi perden una mica, però tot i això ho analitzes i tenen molta qualitat. Sempre els fallava el porter, però amb Grimalt, que ha jugat en el Liceo, tenen la porteria molt ben coberta. És un equip molt experimentat i perillós que sabrà perfectament a què juga.
El Liceo ha fet un gran hoquei sobre patins aquest curs, però s'ha quedat sense títols. Per què?
Agraïm que diguis que juguem bé. Hem tingut moltes lesions. A principi de temporada vam tenir la baixa d'Edu Lamas. Després el meu germà també es va perdre algunes jornades i el porter Xavi Malian, un dels referents, ha hagut de passar pel quiròfan. Han sigut moltes coses en una plantilla que no és gaire llarga i hem anat acumulant minuts. No hem arribat prou frescos als moments clau i no hem tingut la mica de sort que ens hauria faltat. En la lliga hem treballat moltíssim. Ha sigut complicat perquè el Barça ha estat molt bé i cal felicitar-lo. Només han perdut un partit.
La supercopa la tenien a la mà...
Vam caure amb un gol d'or i de fet sempre que hem jugat contra el Barça hem estat molt a prop. Semblava que teníem la supercopa ben encarrilada i al final se'ns va escapar. A Riazor, en la lliga, ens van empatar amb un arbitratge polèmic i aquí, al Palau, hi va haver coses bastant rares, tot i que amb la lliga que han fet n'hi ha per felicitar-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)