Tennis

Thiem no permet el ple

La jove promesa austríaca de 20 anys procedent de la prèvia va superar Marcel Granollers (14) i va aigualir la festa catalana en la vigília de Sant Jordi, després dels triomfs tant de Tommy Robredo (5) com d'Albert Ramos

Un irreverent austríac de 20 anys procedent de la fase prèvia anomenat Dominic Thiem, que dilluns ja va esbandir el txec Radek Stepanek, va evitar ahir el ple català en la segona jornada de l'Open Banc Sabadell. El top 100 més jove de l'ATP (80è) va eliminar amb una bona exhibició de cops guanyadors el català Marcel Granollers (14) per 3-6, 6-3 i 6-2 en dues hores i 15 minuts en el partit que va tancar la jornada a la central del RCT Barcelona, i jugarà demà els vuitens contra Fabio Fognini (3) o contra Santiago Giraldo. Abans, tant Albert Ramos contra el rus Nicolai Davidenko, com Tommy Robredo (5) contra l'australià Marinko Matosevic, havien progressat amb solvència.

Robredo (5) va abassegar d'entrada el seu descol·locat rival, que quan va afinar una mica la seva punteria ja perdia per 5-0. Matosevic va reaccionar amb timidesa amb un parcial estèril de 3-0, però l'experiència de Robredo li va servir per tancar la mànega sense més danys col·laterals (6-3). El segon set va ser més complicat. L'australià, amb un bon servei i un revés eficaç va trencar el servei del garrotxí en el sisè joc. Va ser el producte d'un repunt combinat amb una baixada d'intensitat de Robredo. Però l'olotí va superar la prova amb nota i va exhibir una bona capacitat de resolució amb dos jocs consecutius i un break (5-3) que van allunyar el tram costerut. Matosevic va guanyar el seu servei però Robredo no va admetre negociacions amb el seu i va tancar sense contemplacions (6-4). En línies generals, bon partit del català, que va fer moure de cantó a cantó l'australià fent-lo sentir incòmode i vulnerable, i que va seleccionar els cops guanyadors amb cura. Robredo es trobarà demà en vuitens el vencedor del partit entre el croat Marin Cilic (12) i el rus Andrei Kuznetsov.

Marcel Granollers, en canvi, va tastar sense tenir-ne cap ganes el talent de Thiem de seguida amb dos breaks en contra. A poc a poc, el barceloní va reconduir la situació i a partir del 3-3 va esmicolar tres vegades (3/3) el servei de l'austríac (6-3). La gran clau van ser els canvis de ritme i les pujades a la xarxa (10/12). Però el mètode no va servir per contenir en els dos sets posteriors els atacs desbocats de Thiem, amb una dreta molt potent.

El valencià Dani Gimeno, per la seva banda, no va poder contrarestar l'eficàcia del letó Ernest Gulbis (9), un jugador perillós amb un revés luxós. Gimeno va cedir per 7-5 i 7-6 (1) en un duel molt igualat per un trencament de més i per una major consistència en el tie-break de la segona mànega.

Paire i Tursunov: KO

També van estimbar-se dos caps de sèrie més. El francès Benoit Paire (16) va cedir contra el kazakh Andrei Golubev per 6-4, 5-1 i retirada, mentre que el rus Dmitri Tursunov (15), botxí l'any passat de David Ferrer, va quedar fora contra el basc convidat Iñigo Cervantes, per 5-7, 6-0 i 6-3. El tennista del RCT Barcelona (824è de l'ATP) ha patit molt per les lesions i ara assaborirà els vuitens. De la resta, el favorit de més alta graduació en acció va ser el japonès Kei Nishikori (4), que va saber suportar l'efervescència del castellonenc Roberto Bautista (6-1, 4-6 i 6-3). També va progressar cap a la tercera eliminatòria l'alemany Philippe Kohlschreiber (10), semifinalista el 2013.

No estava gaire fi. Però per ser el primer dia he jugat bastant bé. Si faig una setmana brillant, aspiraré a estar entre els deu millors
El primer set ha estat força còmode i en el segon he tingut més alts i baixos en el meu joc.
Tommy Robredo
Número 18 de l'ATP

Repetició d'iniciativa solidària

La iniciativa aces solidaris que repeteix el Barcelona Open Banc Sabadell contribuirà un altre cop aquest any econòmicament a les causes que defensen Mans Unides, la Fundació Tommy Robredo i la Fundació Miquel Valls. En els últims anys, un total de 19 ONG s'han vist beneficiades amb un import de 150.000 euros. La iniciativa va ser presentada ahir a l'estand de Banc de Sabadell i hi van participar representants de les tres institucions solidàries. Cada un dels aces del torneig equivaldrà a 50 euros que es lliuraran a les ONG especificades. Soledad Suárez (Mans Unides) va recordar que hi ha 852 milions de persones que passen gana al món.

Ramos-Nadal, duel d'esquerrans

La jornada va arrencar amb el reviscolament d'Albert Ramos. L'esquerrà mataroní, que ha caigut del top 100 (103è), va signar un triomf meritori en la primera eliminatòria per 6-4 i 6-4 en una hora i 23 minuts contra un gat vell com és el rus Nicolai Davidenko (82è). Amb tres breaks a favor i només un en contra, va rememorar la bona actuació de l'any passat, quan va batre el japonès Kei Nishikori en vuitens. La pega del maresmenc és que, tal com li va passar el 2013 –6-3 i 6-0–, el seu rival avui serà el vuit cops campió Rafa Nadal, motivat després de caure a Montecarlo contra David Ferrer: “Necessito que ell tingui un mal dia i jo he de jugar molt bé”, va dir Ramos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)