Més esport

Natàlia Garcia comença a veure la llum de Rio 2016

Gimnàstica rítmica. La vallesana, becada pel programa ‘Podium', va assolir el subcampionat estatal a Granada i durant l'estiu prepararà la seva pròxima participació en el mundial d'Izmir

La terrassenca Natàlia Garcia Timofeeva (1994) es lamentava ara fa un any que s'havia de pagar de la seva pròpia butxaca la participació en el mundial i l'europeu de gimnàstica rítmica, entre altres competicions internacionals. La situació ha canviat radicalment durant el 2014 i si més no la principal gimnasta catalana només s'ha de preocupar de la vessant esportiva, d'elevar el nivell dels seus exercicis sobre el tapís per poder complir el somni de participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. La Federació Espanyola de Gimnàstica ja compleix els seus compromisos amb la terrassenca, que a més ha estat una de les escollides de Podium, un programa de suport a joves esportistes menors de 23 anys amb possibilitats de competir en els Jocs vinents, impulsat pel Comitè Olímpic Espanyol i el patrocini de Telefónica.

Tot i el suport econòmic, la gimnasta del CG Sant Cugat no va tenir un bon inici de curs perquè una lesió a la fàscia plantar del peu esquerre l'ha tingut fora de competició fins fa ben poques setmanes. “Vaig haver de fer força repòs perquè es regeneressin bé totes les fibres musculars de la planta del peu, però ja estic bastant bé”, recorda. De fet, Garcia Timofeeva es va quedar fora de l'europeu de Baku –a la federació espanyola només li pertocava una plaça i l'escollida va ser la lleonesa Carolina Rodríguez– i no va ser fins al cap de setmana passat, en el campionat estatal disputat a Granada, en què va comprovar els seus progressos. La vallesana es va classificar en segona posició tant en el concurs general (60,584) com en els quatre aparells: cèrcol (15,450), pilota (15,217), maces (15,350) i cinta (14,567), sempre per darrere de Carolina Rodríguez.

A partir d'aquí, a Garcia Timofeeva l'espera un estiu ben mogut per acabar d'afinar el seu estat de forma amb vista al mundial d'Izmir (Turquia), que es disputa entre el 22 i el 29 de setembre. Fins a la cita mundialista tindrà dues proves de foc en les copes del món de Sofia (Bulgària) i de Kazan (Rússia). “En cap cas tindré vacances. Aquests dies competiré en un torneig a Izmir. M'espera un estiu d'anar a tot drap, però econòmicament ja el tinc cobert i només m'haig de preocupar d'intentar fer el millor possible la meva feina”, sosté la gimnasta.

El 19è lloc com a referent

Amb la seva entrenadora, Iratxe Aurrecoetxea, Natàlia Garcia ha canviat totes les coreografies del curs passat a excepció de la cinta amb el propòsit de millorar el resultat de l'últim mundial. “A Kiev ja es va classificar entre les vint primeres [va ser la dinovena] i l'objectiu és fer un pas endavant. Després del campionat d'Espanya ha pogut comprovar que estem en el bon camí, ha recuperat confiança, però hem de treballar amb cap i intentar arribar a la competició al cent per cent. I ser realistes perquè les rivals també compten”, explica l'entrenadora. El bitllet per a Rio 2016 es posarà en joc en el mundial de Stuttgart 2015, en què les quinze primeres es guanyaran automàticament una plaça olímpica i les classificades entre la setzena i la vintena posició tindran l'oportunitat de disputar una repesca preolímpica.

LA FRASE

M'espera un estiu d'anar a tot drap, però econòmicament el tinc cobert i només m'haig de preocupar de competir el millor possible
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)