Més esport

Nan obté el novè triomf de l'any a Vic

Triatló. Oliveras va repetir la victòria del 2013 a la capital osonenca abans de la copa d'Europa de Banyoles

Nan Oliveras va tornar a guanyar el segon triatló d'Osona, que té al pantà de Sau el lloc de sortida i la plaça Major de Vic l'arribada, després de 750 metres de natació, 24 de ciclisme i 5 a peu; amb 440 participants. Nan, que ja havia guanyat l'edició de l'any passat, venia de debutar en una prova de les Sèries Mundials a Hamburg la setmana abans i va assolir el novè triomf de l'any; entre els quals destaquen els que va obtenir a Xile o el campionat estatal en la distància esprint a Altafulla. L'olotí, que diumenge competirà en la copa d'Europa de Banyoles, en la qual espera aconseguir més punts i creu que pot acabar entre els cinc primers, es va escapar després de la natació amb el també sub-23 Guillem Rojas i, en l'últim sector, va marxar en solitari per arribar amb 1:20 d'avantatge. Núria Peix (CN Vic-Etb) va guanyar en categoria femenina i, el Reus Ploms, per equips.

Dissabte i diumenge

Banyoles acull diumenge una prova internacional per quart any seguit. Serà la copa d'Europa, en la distància olímpica (1.500, 40 i 10), amb l'inici de la prova femenina diumenge a les 9 i la masculina a les 12. Serà el tercer cop en quatre anys que Banyoles aculli una cita de l'ETU. El 2012 va ser la Copa del Món ITU la que es va disputar a la capital del Pla de l'Estany. El dia abans s'hauran disputat en el mateix escenari que competiran alguns dels millors especialistes del món dues proves més. Primer es durà a terme la es realitzarà al matí el triatló popular en la distància esprint i, a la tarda, el Campionat Nacional Català de triatletes d'elit, que competiran per separat; amb la cursa femenina a les 16 h i la masculina a les 18:45.

A més de les diverses competicions, entre el passeig Lluís Companys i el passeig del Darder es faran també diferents activitats paral·leles durant tot el cap de setmana; com una fira de sabors catalans, que compta amb el suport de l'Associació Sabors Catalans i on s'exposaran productes artesanals del país. El Wellness i el Triops, a més del CN Banyoles, també organitzen activitats.