Atletisme

Mullera passa a la final amb la calculadora

Atletisme. Coneixedor dels registres de la primera sèrie, el lloretenc es va controlar en les últimes voltes i va ser repescat per temps

Àngel Mullera (CA Lloret la Selva) serà demà (20.45 h) entre els quinze finalistes dels 3.000 m obstacles de l'europeu de Zuric després de superar les eliminatòries sense estridències. Coneixedor dels registres de la primera sèrie, el lloretenc va competir de més a menys –va figurar entre els cinc primers durant tota la prova, excepte en les dues últimes voltes– i en va tenir prou acabant vuitè per accedir a la final per la repesca dels cinc millors temps (8:36.33). “Ja estem en la final de l'europeu, que era l'objectiu d'avui. En les dues últimes voltes he controlat el temps, i no he gastat més del que calia. No he tingut unes supersensacions, però tampoc feia falta. Ara, a recuperar-se i a pensar en la final de dijous”, va escriure el millor atleta català del 2013 en el seu Facebook. La victòria en aquesta segona sèrie va ser per al polonès Demczyszak (8:31.62), mentre que el gran favorit i vencedor en els dos últims europeus, el francès Mekhissi-Benabbad, cinquè, va aplicar la llei del mínim esforç per accedir a la final. El recordista europeu té a Zuric el doble repte de lluitar també per l'or en els 1.500 m.

La primera eliminatòria dels 3.000 m obstacles va estar marcada per la tremenda trompada del madrileny Víctor García, a qui se li va enganxar el genoll dret en l'últim obstacle i va topar amb el cap sobre el tartan. El madrileny, commocionat, va haver d'abandonar la pista en llitera. El vigent campió estatal ja va topar en l'últim obstacle en la final de l'europeu d'Hèlsinki, però aleshores encara es va poder recuperar i assolir la medalla de bronze. El vencedor d'aquesta primera sèrie va ser un altre polonès, Zlewski, amb 8:35.44.

Eliminació d'Estela Garcia

La primera catalana a competir a Zuric va ser la velocista de Vilanova i la Geltrú Estela Garcia, que no va poder superar el primer sedàs dels 100 m. Amb la pitjor marca de les participants de la seva sèrie, la campiona espanyola havia de millorar el seu registre de l'any (11.58) per poder accedir a les semifinals, però després d'una mala sortida es va quedar en 11.72, que la van situar en la 29a posició de les 36 inscrites. La vilanovina també competirà en el relleu de 4x100 m. En la sessió matinal d'avui entrarà en escena la llançadora de martell de Torredembarra Berta Castells. Vuitena en les dues últimes edicions, la recordista catalana afronta el cinquè europeu i el pas a la final ha quedat, d'entrada, fixat en 69,50.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)