Atletisme

Experiències i pecats de joventut

20 km marxa. Pascual acaba vuitena i la debutant González, desena, després de flirtejar amb les millors

Beatriz Pascual i Raquel González van complir en els 20 km marxa de l'enrevessat circuit al llindar del riu Limmat. La marxadora de Viladecans, vuitena amb 1h29:02, va complir amb la tradició i va tornar a signar una plaça de finalista en un gran campionat. La mataronina, desena amb 1h30:03, s'hi va quedar a les portes, però va competir amb molta ambició, va lluitar entre les millors fins al quilòmetre 17 i només la davallada final la va allunyar dels vuit primers llocs en la que era la seva estrena en una cita estiuenca de primer nivell internacional.

La victòria, com era d'esperar, va ser per a una especialista russa. A última hora no va prendre la sortida la campiona de la copa del món, Anisya Kirdyapkina, segons la seva federació a conseqüència d'una intoxicació. En tot cas, una altra compatriota seva, Elmira Alembekova, era allí per atorgar un altre títol en el palmarès de la federació russa. Un parcial de 16:38 en els últims quatre quilòmetres va acabar amb la resistència del grup capdavanter. Les joveníssimes Lyudmyla Olyanovska, ucraïnesa de 21 anys, i la txeca Anezka Drahotova, txeca de 19, encara van resistir un parell de voltes més, però finalment van deixar via lliure a la marxa triomfal d'Alembekova (1h27:56). Abans, al voltant del quilòmetre 14, Pascual ja havia cedit uns segons respecte al grup capdavanter, que aleshores formaven vuit atletes. “He tingut tants defalliments en la meva carrera que ja sé quan haig d'arriscar”, va explicar la marxadora de Viladecans, que va admetre la seva tàctica conservadora. González, en canvi, es veia amb forces de continuar al davant i així ho va fer fins al pas del 17è quilòmetre. “Estava en molt bona forma, però potser m'ha faltat experiència. En l'últim tram m'he quedat sense forces i al final m'ha quedat aquesta espineta”, va comentar la mataronina, que no va amagar el seu caràcter exigent. En tot cas, no es penedeix de l'estratègia: “Si haguessin anat a uns ritmes molt elevats, m'ho hauria retret, però no eren exigents. No ha estat per pecar de ritme fort.”

LES REACCIONS

La preparació ha anat bé, però no he acabat de trobar l'espurna i per això no he arriscat
Beatriz Pascual
vuitena classificada
Estava en molt bona forma, però potser m'ha faltat experiència. M'han faltat forces
Raquel González
desena classificada

Sense catalans en la final de perxa

En la sessió matinal d'ahir es van acabar les esperances de fer un bon paper en l'europeu dels catalans Igor Bítxkov i Dídac Salas, que no es van poder guanyar l'accés a la final de perxa. Inicialment estava fixada en 5,65 m, però al final els 5,50 m van ser suficients per guanyar-se el dret de competir en la jornada de dissabte. Bítxkov va superar els 5,30 m a la primera, però va fallar en els 5,50 m. “Un any per oblidar”, va escriure a Twitter. Pitjor li van anar les coses a Salas, que va fer els tres nuls en els 5,30 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)