Atletisme

Fandos: “Barcelona està preparada per rebre els mundials del 2019”

Atletisme. Xavier Trias i Sebastian Coe compareixeran avui per valorar la visita avaluadora de la IAAF després de dos dies a la capital catalana

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, va obrir les sessions de feina davant la comissió d'avaluació de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) amb un missatge clar i contundent: “Estem preparats per organitzar el mundial del 2019. Tenim les infraestructures necessàries ja construïdes i un aeroport internacional perfectament comunicat. Apostem per l'esport com a una oportunitat de millora de la qualitat de vida de les persones; volem deixar un llegat ciutadà vinculat a l'atletisme. I perquè la nostra vocació és ser capital mundial de l'esport.” Abans de començar la ronda de ponències Fandos va rebre la delegació de la IAAF, amb el vicepresident Sebastian Coe al capdavant, acompanyat pels membres del consell Katsuyuki Tanaka i Abigail Hoffman, també amb dret a vot.

Durant les sessions de feina els amfitrions van exposar els detalls de diferents aspectes organitzatius: la visió i el concepte general de la competició (José María Odriozola i Luis Saladie); l'allotjament (Josep Anton Rojas); els transports (Toni Jorba); el congrés (Mónica Barra); el senyal de televisió (José Ramón Díez); el centre de mitjans (Carlos Martín); el centre mèdic i antidopatge (Jordi Segura); i les cerimònies i protocol (Rosa Romà).

Trobada amb atletes

A la tarda la delegació de la família atlètica va visitar les instal·lacions esportives i els hotels proposats per la candidatura, amb especial atenció a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc, on es disputarien la majoria de les competicions. En la Porta Marató, els integrants de la comitiva van tenir una breu trobada amb una representació d'atletes, tres d'elit com són Jordi Llopart, Berta Castells i Haja Gerewu, i tres més de populars, Maria Llum de la Chica, Josep M. Ojeda i Sílvia Ramírez.

Aquests sis esportistes van donar la seva visió de com es viu l'atletisme a Barcelona i van manifestar el seu desig perquè la ciutat pugui rebre el mundial del 2019. La delegació també va fer una aturada al Palau Sant Jordi, on estaria ubicat el centre de premsa.

Aquest matí hi ha programada una altra reunió entre un comitè de la candidatura i la comissió d'avaluació per tractar d'altres aspectes organitzatius com ara el llegat de la ciutat, la seguretat, els patrocinis i el pla de comunicació, i les finances. A les 4 hi haurà una compareixença conjunta entre l'alcalde de la ciutat de Barcelona, Xavier Trias, i el vicepresident de la IAAF, Sebastian Coe, per valorar aquests dos dies de visita avaluadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)