Atletisme

Coe: “Busquem una seu que deixi un llegat a tot el món”

Atletisme. El vicepresident de la IAAF destaca la “capacitat organitzativa” de Barcelona després de dos dies de visita per avaluar la candidatura catalana amb vista al mundial del 2019

El vicepresident de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) Sebastian Coe, com marca el protocol en aquests casos, va exercir amb diplomàcia i va donar poques pistes sobre les possibilitats de la candidatura de Barcelona per organitzar el mundial del 2019. L'exatleta britànic, però, va evidenciar que buscaven una seu que “causés impacte, que deixés un llegat en l'atletisme a nivell global”. La compareixença pública de Coe, conjuntament amb l'alcalde, Xavier Trias, va ser el punt final d'una estada de dos dies de la delegació de la IAAF, amb llargues sessions de treball per conèixer els detalls del projecte de la capital catalana i la visita a les diferents instal·lacions on es desenvoluparia el campionat.

Xavier Trias va assegurar que estaven preparats per rebre la competició i va destacar que Barcelona és una ciutat vinculada a la cultura, al coneixement i a la diversitat. “Tenim una àmplia oferta hotelera, una gran experiència en organitzar esdeveniments esportius i el suport incondicional de tots els seus ciutadans”, va subratllar l'alcalde. Coe va assentir: “Totes les ciutats [en referència a les altres candidatures] presentaran el millor que tinguin per oferir uns mundials de màxim nivell. No les puc comparar, però hem vist ràpidament que l'equip de Barcelona té capacitat per poder organitzar aquests mundials.” En aquest sentit, va recordar la història de la capital catalana amb els Jocs Olímpics: “És el llegat més alt que ha deixat una cita olímpica a una ciutat. El seu creixement tant en infraestructures com en esperit col·lectiu va ser extraordinari.” De fet, Coe ja havia manifestat sense cap mena de rubor la seva admiració sobre el llegat dels Jocs de Barcelona en altres ocasions, en la seva condició de president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Londres 2012.

Més enllà de la capacitat organitzativa, el vicepresident de la IAAF també va remarcar que es valorava l'estabilitat política i financera de la ciutat, com també el compromís dels ciutadans. En aquest punt, Trias va assegurar que el procés sobiranista que es viu a Catalunya no afectaria “en absolut” la voluntat de la ciutat per rebre el campionat.

El consell de la IAAF

En el seu periple per les ciutats candidates a organitzar el mundial del 2019, els representants de la IAAF faran un parèntesi per visitar Pequín, que serà la seu del 2015. Posteriorment, reprendran aquest tour per Eugene (Estats Units), el 26 i 27 d'octubre, i Doha (Qatar), el 30 i 31 del mateix mes. El veredicte es donarà a conèixer el 18 de novembre en el consell de la IAAF, a Montecarlo. A més de Coe, entre els 27 components del consell amb dret a vot, també van participar en aquesta comissió el japonès Katsuyuki Tanaka i la canadenca Abigail Hoffman. El president la Federació Espanyola d'Atletisme i també membre del consell de la IAAF, José Maria Odriozola, va confirmar que la delegació s'havia endut molt bona impressió de la preparació de tots els ponents en les sessions de treball.

LA DADA

Després de visitar Eugene i Doha, l'elecció de la IAAF es coneixerà el 18 de novembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)