Atletisme

“No podem llençar la tovallola”

Atletisme. El president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas, considera que, tot i la decepció de Montecarlo, s'ha de persistir perquè l'Ajuntament de Barcelona mantingui l'aposta del mundial per l'edició del 2021

Joan Villuendas, el president de la Federació Catalana d'Atletisme, es va llevar ahir encara empipat per la derrota de Barcelona a Montecarlo en la designació del mundial del 2019, però convençut que no es pot perdre la il·lusió amb vista a tornar-ho a intentar el 2021. “Si l'Ajuntament de Barcelona, que és la part més implicada, n'està convençut, no podem llençar la tovallola perquè és evident que estem capacitats per organitzar-lo i que tenim un molt bon producte”, va valorar. I hi va afegir: “El nostre pressupost era menor que el de les altres candidates –Doha i Eugene–, però és que nosaltres ja disposem de totes les instal·lacions i infraestructures.”

Villuendas considera que en les llargues deliberacions del consell de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) abans d'emetre el veredicte hi devia haver un enfrontament entre els dos bàndols destinats a succeir el president de l'organisme, l'octogenari senegalès Lamine Diack: “Un estaria representat pel britànic Sebastian Coe, amb el suport de les federacions europees i dels Estats Units, i l'altre per l'ucraïnès Sergei Bubka, més pròxim als interessos de la candidatura que finalment va sortir guanyadora, Doha.”

El president de la federació catalana també es va referir a les explosives declaracions del seu homòleg de l'espanyola, José María Odriozola, en què va acusar la IAAF d'haver-se venut als diners de Qatar: “No va ser políticament correcte, però va dir el que pensava. Va ser sincer.” En tot cas, Villuendas voldria creure que aquestes dures manifestacions serveixin per deixar “les regles de joc més clares”.

Més enllà del mundial

El màxim dirigent de l'atletisme català admet que amb la pèrdua del mundial del 2019, es perd també “un estímul” per als atletes, però destaca que des de la federació es treballa en molts àmbits per tutelar la carrera de les noves generacions. “Des del comitè tècnic s'està fent molt bona feina i en el CAR de Sant Cugat, més enllà dels atletes becats per la federació espanyola, s'han obert altres vies perquè n'hi hagi també de becats per la catalana. També es manté el pla estratègic amb l'Ajuntament de Barcelona”, destaca Villuendas.

Preparant el centenari de la federació

Independentment de l'èxit o no de la candidatura de Barcelona per al mundial, des de la Federació Catalana d'Atletisme fa temps que tenen el 2015 marcat a l'agenda perquè es commemora el centenari de l'organisme. S'està creant una comissió organitzadora i, entre altres actes, s'ha previst muntar un congrés científic i celebrar un campionat de Catalunya obert amb la participació de primeres figures mundials en algunes proves determinades. “A Montecarlo vaig parlar de la reunió a Barshim”, va confessar Joan Villuendas. “Hem d'acabar de polir el format, però ja hem parlat amb les diferents administracions perquè ens donin suport. Si no pot ser a l'Estadi Lluís Companys, el Serrahima, amb les reparacions necessàries, seria un molt bon escenari”, va explicar el president català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)