Atletisme

Lídia Rodríguez i Jordi Torrents, plata per equips

Atletisme. Campionat d'Europa de cros. La atleta del Santutxu va ser 29a en sènior femení i el corredor de la JA Sabadell 7è en júnior masculí

Els dos catalans que van disputar el campionat d'Europa de cros van guanyar dues medalles de plata per equips sobre un circuit nevat i ple de fang gelat. La sabadellenca Lídia Rodríguez (Santutxu) va ser 29a en la cursa sènior femenina i va ser la quarta component que va puntuar per Espanya. Jordi Torrents (JA Sabadell) va fer un gran debut en l'europeu amb la setena posició en la prova júnior. Va ser el tercer de l'equip estatal.

La prova sènior va estar dominada pels corredors turcs que van fer el doblet i van guanyar per equips. L'espanyol d'origen etíop Alemayehu Bezabeh va ser tercer. En el segon quilòmetre Bezabeh i els turcs d'origen kenya Paul Kemboi Arikan i Ali Kaya van deixar el grup i es van escapar. En el darrer quilòmetre Bezabeh –campió l'any passat–; va cedir i Arikan va guanyar l'or al superar en l'esprint al jove Kaya.

El títol sènior femení també es va decidir a l'esprint, i va ser favorable a la britànica Gemma Steel, que va superar a la seva compatriota Kate Avery sobre la mateixa línia de meta. Les britàniques van imposar un fort ritme i van mostrar la seva superioritat amb el doblet individual i el títol per equips. Per darrera Lídia Rodríguez i les seves companyes de la selecció espanyola lluitaven per una plaça de podi per equips amb Irlanda i França, i van ser segones. La sabadellenca va ser 29a, aprop del seu objectiu d'acabar entre les vint millors en el seu quart europeu de cros.

En júnior nois l'italià d'origen etíop Yemaneberham Crippa va guanyar clarament i el madrileny Carlos Mayo va ser segon. Jordi Torrents va ocupar el setè lloc i va ajudar a la selecció estatal a guanyar la medalla de plata per equips.

HOMES. Sènior
1r. Paul Kemboi Arikan (TUR)
32:19
2n. Ali Kaya (TUR)
32:19
3r. Alemayehu Bezabeh (ESP)
32:30
Sènior per equips
1r. Turquia
33 pts
2n. Espanya
36 pts
Sub-23
1r. Ilgizar Safiulin (RUS)
25:31
Sub-23 per equips
1r. Rússia
16 pts
5è. Espanya
110 pts
Júnior
1r. Yemaneberham Crippa (ITA)
20:07
2n. Carlos Mayo (ESP)
20:22
7è. Jordi Torrents
20:40
Júnior per equips
1r. Itàlia
18 pts
2n. Espanya
41 pts (Mayo, Mokhtar, Torrents i Celada)
DONES. Sènior
1a. Gemma Steel (GBR)
28:27
2a. Kate Avery (GBR)
28:27
3a. Meraf Bahta (SUE)
28:52
29a. Lídia Rodríguez
30:26
Sènior per equips
1r. Gran Bretanya
21 pts
2n. Espanya
70 pts (Fuentes-Pila, Gebre, Martín i Rodríguez)
3r. Irlanda
87 pts
Sub-23
1a. Rhona Aucland (GBR)
22:23
Sub-23 per equips
1r. Rússia
32 pts
Júnior
1a. Emine Tuta (TUR)
14:13
Júnior per equips
1r. Gran Bretanya
18 pts
5è. Espanya
111 pts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)