Atletisme

Monumental Mechaal

Atletisme. El migfondista palamosí s'exhibeix en els 3.000 m i un quart d'hora després segella la classificació per a la final dels 1.500 m de l'estatal

Adel Mechaal va posar espectacle en el primer acte del campionat estatal d'Antequera. El palamosí va complir la seva amenaça i es va classificar per a la final de 1.500 m un quart d'hora després d'haver assolit el títol de 3.000 m amb una exhibició de força portentosa. L'atleta de l'AA Palamós es va erigir en el protagonista de la jornada en vèncer en la final més cara del campionat, amb sis corredors amb mínima europea i només tres places en joc per a Praga.

El desenvolupament de la prova més llarga de la competició va ser l'ideal per als plans presents i futurs d'Adel Mechaal. El migfondista baixempordanès es va mantenir sempre en el grup capdavanter, però cedint la iniciativa a altres favorits. Abans de cobrir els dos primers quilòmetres, amb un ritme còmode (5:42.73), va fer una primera estirada en el grup, però el seu atac més consistent no es va produir fins a les quatre voltes finals. Jesús España, amb cinc títols al seu palmarès, va ser l'únic que no es va desenganxar de Mechaal. Però el palamosí es va guardar una última carta per a la recta final i va arribar clarament vencedor, amb un registre de 8:08.92.

Mechaal, amb el seu primer títol estatal a la butxaca, es va abraçar amb l'entrenador, Josep Carballude, a l'altra banda de la barrera, però encara faltava la segona part de la feina. En els 1.500 m, va intentar classificar-se per a la final d'aquest migdia (12:15 h) amb el mínim desgast possible i ho va aconseguir en acabar segon, darrere el migfondista de Gavà Marc Alcalà. “A veure com em recupero del desgast d'avui i si puc, si més no, acabar en una plaça del podi”, va comentar Mechaal, que ha apostat per aquest doblet pensant en les semifinals i la final de l'europeu de Praga. La notícia es va produir en la primera semifinal, en què el sevillà Manuel Olmedo, el gran favorit, es va retirar lesionat en els bessons de la cama dreta.

Lara, la més ràpida

Una altra de les protagonistes de la jornada va ser la jove Cristina Lara (FC Barcelona), que es va convertir en la més ràpida del campionat (7.49), una setmana després d'haver assolit el títol de 60 m en categoria sub-23 en aquest mateix escenari. La blaugrana va superar per 3 centèsimes la també catalana Estela Garcia Villalta (València), que no podrà signar el doblet del 2013, 60 i 200 m, però que avui pugnarà per imposar-se en el doble hectòmetre.

El lleidatà Jackson Quiñónez va abandonar la pista d'Antequera amb gest seriós. Acabava de conquerir el seu vuitè títol estatal de 60 m tanques i amb el millor registre del curs (7.76), però li van sobrar únicament dues centèsimes per segellar el seu bitllet per a l'europeu. En aquesta final el també lleidatà Gerard Mateu Porras (FC Barcelona) va ocupar el sisè lloc amb una nova plusmarca estatal en categoria júnior (8.00). En el pentatló el títol va ser per a l'atleta murciana Caridad Hernández (FC Barcelona), que competeix amb llicència de la federació catalana, mentre que en perxa la sabadellenca Anna Pinero va obtenir el subcampionat.

En la cloenda, entre molts altres punts d'interès, destaca la final de 800 m femenins (12:45 h), en què les catalanes podrien copar el podi amb Victòria Sauleda, Esther Guerrero i Zoya Naumov com a caps de cartell.

Títol per a Dídac Salas i mínima per a Pau Fradera

Dídac Salas (FC Barcelona) va complir els pronòstics en el concurs de salt de perxa i va conquerir el primer títol del campionat per la delegació catalana, el tercer en el seu palmarès (2012-14 i 15). Salas va volar per quarta vegada aquest curs per sobre de 5,40 m, però es va quedar novament a les portes dels 5,55 m, la mínima europea. L'atleta blaugrana tornarà a fer una última temptativa per guanyar-se el bitllet per a Praga dimecres, en la reunió de Malmöe. El subcampionat va ser per al sabadellenc Eloi Guimerà (5,30 m), que s'entrena a Madrid al costat d'Igor Bítxkov, absent ahir per un problema de salut. L'altra gran notícia de la sessió matinal va ser el registre de Pau Fradera (FC Barcelona) en les eliminatòries de 400 m. El velocista blaugrana va esmicolar la seva marca personal per mig segon i va aconseguir el bitllet per a Praga amb un cronòmetre de 47.02. La final serà aquest migdia (12:35 h), en què el gran favorit és el canari Samuel Garcia, que ahir també va segellar la mínima europea (46.91).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)