Atletisme

Adel Mechaal remata un doblet sense precedents

Atletisme. El palamosí s'imposa en els 1.500 m i signa una gesta històrica a Antequera al davant de Diego Ruiz i el també català Marc Alcalà, que segellen el bitllet per a l'europeu de Praga

El palamosí Adel Mechaal, d'origen marroquí, es va estrenar en un campionat oficial fa dos anys a la pista coberta de Sabadell, l'endemà d'haver adquirit la nacionalitat espanyola. Tot i acabar en cinquè lloc d'uns 3.000 m dominats per Juan Carlos Higuero, la seva participació en l'estatal no va passar desapercebuda. La temporada passada en el mateix escenari es va classificar en segon lloc en els 1.500 m després d'un frec a frec final amb Manuel Olmedo. I ahir, a Antequera, en la tercera participació en el campionat, va rematar una actuació històrica, amb un doblet sense precedents, el títol de 3.000 m i 1.500 m, en les 51 edicions de la competició. La seva progressió és palpable i les expectatives amb vista a l'europeu de Praga, en què només competirà en els 3.000 m, immillorables.

Després de l'exhibició de la sessió de tarda de dissabte, en què va vèncer en els 3.000 m i es va classificar per a la final de 1.500 m en un marge de 20 minuts, hi havia dubtes sobre la recuperació de Mechaal. A la pista, però, el migfondista de l'AA Palamós va esvair qualsevol incògnita: va reforçar la imatge d'autoritat i va demostrar que es troba en un excepcional moment de forma. En les primeres voltes, el baixempordanès es va anar marcant amb el gavanenc Marc Alcalà (FC Barcelona). Un cop superat l'equador de la prova, va prendre la iniciativa i, amb la seva descomunal gambada, va anar marcant distàncies amb els seus rivals fins a arribar vencedor amb 3:54.64. Com si no estigués cansat, Mechaal encara va continuar 200 metres en una mostra de superioritat suprema. Darrere seu, el castellà Diego Ruiz i el blaugrana Marc Alcalà van completar el podi i van segellar la seva classificació europea. Llorenç Sales va arrodonir la bona actuació catalana amb la quarta posició.

Guerrero sorprèn Sauleda

La jornada va proporcionar dos títols més per a la delegació de l'atletisme català. El de 800 m femenins, amb tres corredores del país encapçalant el rànquing, estava més o menys cantat, però la resolució de la final va ser sorprenent i molt emocionant. Victòria Sauleda (New Balance), amb mínima europea, va prendre la iniciativa en l'últim revolt, però la banyolina Esther Guerrero (FC Barcelona), fent honor al seu cognom, va contraatacar en la recta final fins a recuperar el primer lloc i segellar el seu primer títol estatal. Sauleda repetia el subcampionat i Zoya Naumov (AA Catalunya) s'havia de conformar amb el quart lloc. En el doble hectòmetre, Estela Garcia va complir els pronòstics i va assolir el seu cinquè títol, el tercer consecutiu, amb un registre inferior als 24 segons (23.95). En la velocitat masculina, també va destacar Pau Fradera (FC Barcelona), que va trencar la barrera dels 47 segons per primera vegada en pista coberta (46.87) i, com en les semifinals, va certificar la mínima europea (47.02). El blaugrana va ser segon darrere del tinerfeny Samuel Garcia (46.80). La collita catalana es va completar amb el bronze de les veteranes Montse Mas i Irache Quintanal, en 1.500 m i pes respectivament, i el de la palamosina Èlia Vallès, que va aprofitar l'espectacular duel d'Indira Terrero i Aauri Lorena Bokesa per esmicolar el seu registre en els 400 m (54.86).

Torrijos trenca la barrera dels 17 m

Moltes generacions de saltadors havien sucumbit en l'intent, però ahir el castellonenc Pablo Torrijos va escriure un capítol en la història de l'atletisme espanyol en convertir-se en el primer atleta a trencar la barrera dels 17 metres en el triple salt (17,03 m). Integrant de la magnífica escola de saltadors que s'entrenen a la Plana a les ordres de Claudio Veneziano, Torrijos s'ha situat al capdavant del rànquing europeu del curs. Els anteriors millors registres estatals eren en mans de Santiago Moreno, a l'aire lliure (16,93 m), i de Raúl Chapado, en pista coberta (16,87).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)