Atletisme

Atletisme

La resistència figuerenca

Una nova generació d'atletes sorgides del planter del modest Club Atletisme Figueres reviu amb títols i medalles les gestes de les grans atletes del Club Natació dels anys vuitanta

Figueres i l'Alt Empordà van tenir la seva era daurada atlètica als anys vuitanta amb el CN Figueres, club del qual no només va sorgir l'olímpica Imma Clopés, sinó altres atletes de nivell excepcional, com ara les germanes Eva i Nuri Velasco, Mireia Etxegoien i Concepció Ramada. Malgrat diverses crisis cícliques, l'atletisme mai no ha mort a la capital empordanesa i ara viu una nova revifada amb les joves promeses del Club Atletisme Figueres. La seva resistència és meritòria. Margarida Clopés, germana d'Imma i membre de la junta del club, ho resumeix en una frase: “No disposem de res. De material tenim el de sempre, relíquies de fa temps, que aprofitem, arreglem o fins i tot ens construïm nosaltres mateixos per entrenar.”

La il·lusió de veure algunes de les joves atletes de la comarca lluitar amb les millors de Catalunya i d'Espanya ha revifat la capacitat de resistència de pares, membres de la junta i socis, que veuen com la seva persistència dóna alegries inesperades a l'atletisme gironí, que no passa pel seu millor moment. Així, de la mà de l'entrenador Fausto Augusto Godínez i del director tècnic Toni Roca han sorgit un grup de velocistes que comencen a acumular un palmarès sorprenent. Els noms propis són ara mateix els de Patricia Ayuste, Delfina Garcia, Llum Gardella i Lluïsa Mitjà. Les tres últimes han fitxat plegades per la Joventut Atlètica Sabadell, club que podrà finançar els desplaçaments a totes les grans competicions. Gardella, Mijtà, Garcia i l'atleta de Bellcaire Judith Soler, amb els colors del Girona Costa Brava, van batre l'any passat el rècord de Catalunya juvenil dels 4x400 m, prova en la qual van ser campiones. Aquest hivern la seva progressió no s'ha aturat. Gardella va ser campiona de Catalunya dels 60 m tanques; Mitjà, campiona catalana i subcampiona d'Espanya juvenil dels 400 m, i Ayuste, que va començar en el Club d'Atletisme Ventalló, campiona en els 60 m tanques del campionat d'Espanya júnior. A més, Gardella i Mitjà –plegades– van ser campiones de Catalunya juvenils del relleu dels 4x200 m. Entre els nois destaca l'infantil Pep Bossa, subcampió de Catalunya infantil dels 60 m tanques. La temporada a l'aire lliure és, doncs, la més esperançadora dels últims anys.

La majoria d'atletes s'entrenen a l'estadi municipal Albert Gurt, on comparteixen espai amb equips de futbol. Aquesta temporada hi ha més d'una quarantena d'atletes en les categories de promoció. Els èxits en els grans campionats són poc visibles per al CA Figueres. Però és una qüestió de supervivència econòmica. L'entitat, amb uns 70 socis, té un acord amb el CA Girona Costa Brava, que és l'entitat que pot fer front a les despeses en els grans campionats. El Girona CB, per la seva banda, funciona com a filial del JA Sabadell, també per raons econòmiques. Altres atletes sorgits de les pistes figuerenques, com ara Christian Moreno o Mohamed Boussettaoui, ja van competir la temporada passada amb els colors de l'equip vallesà.

El club quadra els comptes amb les quotes dels socis, el que paga el JA Sabadell i una petita subvenció de l'Ajuntament. Un petit miracle, doncs.

Refundació
El CA Figueres es va fundar el 1996, un cop la secció d'atletisme del CN Figueres ja era història. En els primers anys els atletes que més van destacar ho van fer en les proves combinades. Laya Fayet va ser campiona d'Espanya juvenil en pista coberta el 1998 i Eduard Homs, bronze en l'estatal júnior del 1999.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)