Més esport

Rècord del món de velocitat en la Trailwalker de Girona

Atletisme. El Ciutat de Girona-Club Esquí Girona va completar els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu de Guíxols en 9 hores i 7 minuts. Més de 2.000 corredors van prendre la sortida

Adrià Canimas, Ignasi Riuró, David Coma i Toti Bes (Ciutat de Girona-Club Esquí Girona) van establir en nou hores i set minuts el rècord del món de velocitat de l'Oxfam Intermón Trailwalker, la cinquena edició de la qual es va fer el cap de setmana amb més de 2.000 corredors de 356 equips a la línia de sortida d'Olot.

“No l'havíem preparat gaire: la tirada més llarga que havíem fet eren 30 quilòmetres. Però els quatre venim de la muntanya, tenim experiència en curses de 100 quilòmetres i molt desnivell i ens ha sorprès la duresa de la cursa”, deia Toti Bes a Sant Feliu de Guíxols, a banda de destacava les característiques de la prova amb la qual ja s'han recaptat 770.000 euros per als més de 400 projectes solidaris que té l'ONG al món: “Té molt mèrit la gent que l'acaba, encara que sigui caminant. El coco és molt important: és un repte més dur del que ens pensàvem, faltaven cinc quilòmetres i encara no teníem clar que l'acabaríem”, deia el gironí, que valorava, també, el caràcter solidari que requereix la cursa entre l'equip: “Tots quatre hem tingut alguna crisi en algun moment i és molt important saber gestionar-les i ajudar-nos entre nosaltres, que també és una mica el caràcter solidari de la cursa.” I Bes afegia: “La gent potser no li dóna el mèrit que es mereix en l'aspecte esportiu i que sí que té en l'aspecte solidari. Molta gent que es proposa reptes i proves d'un altre nivell s'haurien de començar a plantejar venir a fer-la.”

Abans de la sortida, Elena Rodríguez, responsable de l'organització, mostrava la satisfacció per la consolidació de la Trailwalker: “Estem superant els 760.000 euros i seguirà creixent fins al 20 de juny, quan farem l'edició de Madrid. Per a Oxfam Intermón és una de les activitats amb què aconseguim més recaptació i amb què més involucrem la població per l'esforç que fan els equips i els seus entorns familiars i d'amics.”

LA XIFRA

770.000
euros, que es destinaran a més de 400 projectes arreu del món, ha recaptat la prova.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)