Més esport

Sant Jordi 2015

La febre literària per l'esport

La literatura esportiva viu un augment pel que fa a títols publicats, entre els quals el Barça i el futbol són els més populars

L'atletisme popular i la natació seran dues de les disciplines poliesportives destacades

Per tercer any consecutiu, l'Esportiu de Catalunya ofereix un recull dels nous llibres esportius d'aquest Sant Jordi, les darreres novetats editorials que uneixen l'esport i les lletres, dos elements cabdals a Catalunya i que van de bracet per aparèixer amb gran pes de cara a aquesta diada. El Barça i el running són, un any més, els protagonistes principals, ja que totes dues temàtiques acumulen la majoria de novetats esportives que ompliran les llibreries catalanes i que competiran amb altres llibres poliesportius, ja que aquest Sant Jordi també hi haurà un espai reservat per a la natació, el tennis i la fórmula 1.

Diferents mirades del Barça

La trajectòria i la metodologia de dos tècnics, Pep Guardiola i Luis Enrique, a través de l'exitós Herr Pep i el recent El Mètode Luis Enrique, de Martí Perarnau i Lluís Lainz, respectivament, es presenten com a dos dels principals candidats a ser els líders de vendes. Tots dos llibres fan un repàs exhaustiu del primer any dels dos tècnics en dos grans clubs, el Bayern de Munic i el Barça, a més de presentar aspectes de la personalitat, la metodologia i la gestió d'aquests tècnics. No els ho posaran fàcil els dos Luis Suárez, el gallec i l'uruguaià, que seran presents a les llibreries a través del Luisito, de Gil Carrasco, autor que ha volgut recuperar la memòria de l'únic Pilota d'Or espanyol, i Creuant la línia. La meva història, una reveladora autobiografia de l'actual 9 del Barça. Un altre nouvingut, Ivan Rakitic, protagonitza El nuevo arquitecto del Camp Nou, d'Alberto Fernández. El club blaugrana, però, també serà protagonista per altres temàtiques ben diferents, com el record històric pel qual aposta El Barça segrestat, de Xavier Garcia Luque i Jordi Finestres, i que explica com es van viure al club els primers anys del franquisme. També miren al passat Josep Suñol i Garriga, de Jordi Badia i Nicolau Casaus, de Jordi Garcia Soler, dos llibres sobre exdirigents que recordaran dues de les figures més simbòliques de la història del Barça. De la investigació històrica es podrà passar a la ficció que proposa Jordi Calvet amb l'Espasa d'Al·là, una novel·la que simula un atemptat d'Al-Qaeda en un Barça-Real Madrid. Els més nostàlgics i col·leccionistes també tenen el seu espai al Diccionari del Barça, d'Antoni Closa, Jordi Blanco i altres autors, i que recull els noms i les dades de tots els futbolistes que han jugat al primer equip blaugrana.

L'altre gran club de la ciutat, l'Espanyol, també hi és representat a través de 7.000 metres quadrats de gespa, de Víctor Panicello, i Una meravellosa minoria, de Carlos Mira.

Córrer, nedar o pedalejar

A les parades de Sant Jordi hi haurà vida més enllà del Barça i del futbol. Els amants del running tindran l'ocasió de preparar millor els seus entrenaments gràcies als consells de Córrer per pensar i sentir, de Francesc Torralba, dues propostes que aprofiten l'expansió d'aquest esport per traslladar l'experiència de les seves petjades a les pàgines dels seus llibres. A més, la natació hi serà ben representada per 48 braçades, de Miquel Sunyer, i Las damas del agua, d'Andrés Corpas. Per als amants del motor, Així és la Fórmula 1, de Francesc Rosés; per als del ciclisme, El primer campeón, d'Ivan Vega; i per als del tennis, Todo se puede entrenar, de Toni Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)