Waterpolo

Sense epopeia al Pireu

Tres anys i 49 dies després, el CN Sabadell torna a tastar l'agror de la derrota en la final de la lliga de campions

En un ambient molt hostil, el conjunt sabadellenc no va cedir fins a l'últim instant contra l'Olympiacòs

olympiacòs10


cn sabadell9


El CN Sabadell va tancar al port del Pireu una trajectòria continuada de victòries i títols de difícil parangó i que ha meravellat el món de l'esport en general i el del waterpolo europeu en particular durant les últimes temporades. Havia de tornar ser en terres gregues. L'equip de Nani Guiu va perdre el 7 de març de 2012 contra el Vouliagmeni grec en la tornada dels quarts de final de la lliga de campions. Des d'aquell dia el conjunt sabadellenc va iniciar una sèrie d'imbatibilitat –118 victòries i 2 empats– històrica que l'ha conduït a conquerir 16 títols consecutius: dues lligues de campions, dues supercopes d'Europa, tres lligues, tres copes de la Reina, tres supercopes d'Espanya i tres copes de Catalunya. Tres anys i 49 dies després, l'espectacular conjunt vallesà va tornar a tastar l'agror de la derrota en la final de la màxima competició continental contra l'Olympiacòs, per un ajustat 9-10 en una piscina del Pireu plena a vessar. De ben segur, però, que la generació daurada del waterpolo català s'aixecarà més forta, si cal, d'aquesta derrota i iniciarà una nova sèrie de victòries i títols.

El repte era majúscul i els precedents –l'Olympiacòs havia perdut d'un sol gol en la supercopa disputada al Sant Jordi (9-8)– conduïen a la prudència. Però precisament aquesta dificultat, el fet de discutir-li el títol al conjunt grec en un ambient tan hostil com el de la seva piscina, suposava un estímul afegit per al conjunt de Nani Guiu. D'entrada, el conjunt sabadellenc no es va deixar intimidar per la sorollosa afició local i va colpejar primer després d'un llançament exterior d'Anni Espar. Van haver de passar més de 6 minuts i mig perquè arribés el primer gol, en un tram inicial en què les porteres van ser protagonistes. L'Olympiacòs va respondre en l'acció següent, en una jugada de superioritat aprofitada per l'australiana Southern, però la jove Judit Forca va deixar novament l'equip català amb avantatge abans de tancar el primer quart. La dinàmica era favorable als interessos del conjunt de Nani Guiu, que va treure partit de les dues primeres accions amb una jugadora més per ampliar la diferència, amb un segon gol d'Espar i el primer de Maica Garcia. La rèplica local va ser immediata i en menys d'un minut van anotar dos gols i van ajustar el resultat a la mínima expressió. En la represa, tot i el gol de la capitana Olga Domènech, l'equip del Pireu va fer un pas endavant. L'australiana Southern, en estat de gràcia, va anotar tres gols consecutius, va capgirar la situació (6-8) i va provocar una autèntica follia col·lectiva en les grades del Papastrateio Hall. Una canonada de Forca obria un bri d'esperança amb vista a l'últim acte. El CN Sabadell no havia dit la seva última paraula. Jennifer Pareja va evidenciar la seva capacitat competitiva amb dues dianes consecutives, però ahir l'epopeia havia de ser grega, i Manolioudaki va marcar dos gols més que van donar el primer títol de la lliga de campions a l'Olympiacòs.

LES REACCIONS

CN SABADELL ASTRALPOOL: Ester, Ortíz, Espar (2), Genee, Pareja (2), Cordobés, Maica (1), Peña, Seidemann, Domènech (1), Forca (3) i Sánchez. OLYMPIACÒS: Diamantopoulou, Tetzalidou, Plevritou, Sora, Manolioudaki (3), Avramidou (1), Asimaki, Plevritou (1), Kalogerakou, Southern (4), Bianconi (1), Niarchakou i Stamatopoulou. PARCIALS: 2-1, 2-2, 3-5 i 2-2. ÀRBITRES: Severo i Wengenroth. Exclusions: nou per al CN Sabadell i set per a l'Olympiacòs. INCIDÈNCIES: Abans de començar la final, l'ambient eixordador de la piscina va viure una petita treva per guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol del Nepal.
Hem demostrat que som un equip al qual no li agrada perdre i ara costa una mica de pair, aquesta derrota. És molt dur
Últims vencedors
2015 Olympiacòs (Grècia)
2014 CN Sabadell (Catalunya)
2013 CN Sabadell (Catalunya)
2012 Pro Recco (Itàlia)
2011 CN Sabadell (Catalunya)
2010 Vouliagmeni (Grècia)
2009 Vouliagmeni (Grècia)
2008 Orizzonte (Itàlia)
2007 Fiorentina (Itàlia)
2006 Orizzonte (Itàlia)
2005 Orizzonte (Itàlia)
2004 Orizzonte (Itàlia)
Més victòries:
8 Orizzonte (Itàlia) 3 CN Sabadell (Catalunya) 3 Donk Gouda (Holanda) 3 Nereus (Holanda)
S'ha de felicitar l'Olympiacòs perquè ha treballat molt i han demostrat que coneixien perfectament el nostre joc
Havíem treballat molt per arribar fins aquí i ens feia especial il·lusió revalidar el títol en un ambient contrari com aquest
S'ha de valorar el que hem fet fins ara, però encara tenim molta corda i ara tocarà tornar a començar
Jennifer Pareja
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)