El CN Terrassa colpeja primer en els quarts

Waterpolo. Ahir va derrotar el CN Mataró Quadis (11-6) en l'estrena del ‘play-off' pel títol de lliga i demà podria certificar el pas a les semifinals

El CN Terrassa va agafar avantatge en l'estrena dels quarts de final del play-off pel títol de lliga després de derrotar el CN Mataró Quadis 11-6 (0-1, 4-2, 5-1 i 2-2). Demà, el campió de la fase regular tindrà l'oportunitat de resoldre l'eliminatòria al Maresme i en el cas que no se'n surti, la sentència es viurà dissabte a Terrassa.

Els mataronins van acabar el primer quart amb avantatge, ja que van aprofitar una acció de superioritat. Però els de Dani Nart van encadenar dos gols (Mora i Pérez) que van capgirar el signe del matx (2-1), que també va tenir el porter Iñaki Aguilar com a protagonista. La igualtat es va mantenir fins al tercer quart, però llavors els locals van obrir una escletxa de cinc gols (8-3), que els deixava a les portes de la victòria. En el darrer quart, els equips es van repartir els gols, dos cada un, i van començar a pensar en la cita de demà.

La resta, avui

L'Atlètic Barceloneta comença avui l'esprint final de la temporada en què ha de defensar el títol de lliga i el de campió d'Europa. Els mariners reben el CN Catalunya (20.45) en una eliminatòria que haurien de dominar còmodament. Si es compleixen els pronòstics i accedeixen a les semifinals es trobaran el vencedor del duel entre el CN Sabadell i el CN Barcelona (20.45 h), en què els vallesans compten amb el factor piscina i la confiança d'haver guanyat els dos partits de lliga contra els de Toni Esteller. La jornada es completa amb l'eliminatòria més ajustada, a priori, entre el Cano i el Mediterrani (19 h) com ho demostren els enfrontaments en la lliga: 9-7 per als madrilenys a casa i 9-6 per als de Sants a Barcelona; el Canoe compta amb el plus del factor piscina.

El CN Sabadell Astralpool, assalt final a la cinquena

A diferència de la competició masculina, el play-off pel títol de lliga femení es comença jugant a la piscina de l'equip més mal classificat en la fase regular. D'aquesta manera, avui el CE Mediterrani (quart) rebrà la visita del CN Sabadell Astralpool (primer) a dos quarts de nou i el CN Sant Andreu (tercer) la del CN Mataró La Sirena (segon), un quart d'hora més tard. Dissabte es jugaran els segons partits i l'endemà el tercer en cas que fos necessari a la piscina dels més ben classificats. Les vallesanes i subcampiones d'Europa són les principals favorites per encadenar la cinquena lliga i ho han demostrat durant la fase regular en què no han perdut cap partit. El Mataró parteix amb un lleuger avantatge en l'altra eliminatòria, encara que no es pot relaxar contra un Sant Andreu que hi va empatar a la piscina Pere Serrat en el partit de la segona volta de lliga (7-7).