Atletisme

Carles Castillejo amplia el ventall de títols

Atletisme. El fondista rubinenc s'imposa en el campionat d'Espanya de mitja marató i incrementa el seu palmarès de pista, ruta i cros

Carles Castillejo (Adidas) va afegir ahir a Granada el títol de mitja marató al seu amplíssim ventall de campionats d'Espanya. “Fa algunes setmanes no tenia pensat competir en aquesta prova, però em quedava aquest forat en el palmarès i com que em trobava bé al final m'hi vaig decidir, i ha estat bonic poder-lo guanyar”, va sentenciar el fondista rubinenc, que ja acumula vuit títols estatals ens sis disciplines diferents: un en 5.000 m (2004), dos en 10.000 m (2009 i 2013), un en cros (2012), dos de marató (2012 i 2014), un de 10 km en ruta i el d'ahir en mitja marató (2015).

En un circuit trencacames i sense pretensions cronomètriques, Castillejo es va imposar amb un registre d'1h06:02 i va avantatjar de 37 segons el seu bon amic i company de club Rafael Iglesias. El pas pel quilòmetre 10 va ser força exigent (30:18), però en el 14 el corredor de Salamanca encara tibava de valent. En el tram final, però, va ser Castillejo qui va arribar més sencer i va poder aconseguir distanciar-se del seu gran rival. La victòria absoluta va ser per al corredor marroquí del Cuevas de Nerja Abdelhadi El Mouaziz (1h05:17), que no aspirava al títol espanyol. El triomf de l'atleta vallesà suposarà un nou estímul amb vista al mundial de Pequín, en què ha estat seleccionat per a la marató. Amb el títol de Castillejo, s'amplia el domini català en les últimes edicions d'aquest campionat, amb victòries per a José Ríos (2010), Jaume Leiva (2012) i Ayad Lamdassem (2013 i 2014), que continua en procés de recuperació d'una osteopatia de pubis.

En categoria femenina, el títol va ser per a la fondista de Lleó Paula González (1h16:35), mentre que l'atleta de Sant Vicenç de Castellet Marisa Casanueva (New Balance) es va classificar en tercer lloc (1h17:31).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)