Atletisme

Raquel es guanya el bitllet per al mundial

Atletisme. L'atleta mataronina, onzena en la copa d'Europa de marxa amb un registre de 1h29:34, compleix un dels seus objectius a Múrcia

La mataronina Raquel González (FC Barcelona) es va guanyar el bitllet per al mundial de Pequín després d'ocupar l'onzè lloc (1h29:34) en els 20 km de la copa d'Europa de marxa, que es va disputar ahir a Múrcia. Els criteris fixats per la federació espanyola per assistir al mundial era ser una de les dues millors representants de la selecció estatal a Múrcia i baixar d'1h30, circumstància que va complir ahir l'atleta maresmenca. “He complert aquest objectiu, però tinc una sensació agredolça, perquè m'estava entrenant per aconseguir un registre molt millor”, va explicar la vigent campiona estatal de l'especialitat.

González va passar per l'equador de la prova en el grup capdavanter (44:14), però en el tram final no va poder mantenir el ritme i, fins i tot, es va veure superada per la jove andalusa de 20 anys Laura García-Caro (1h29:32), la gran sorpresa de la competició i que, per tant, també s'ha guanyat la plaça per al mundial. Tot i l'escabetxada pels casos de dopatge, el títol individual –Elmira Alembekova amb 1h26:15– i per equips va ser també per a l'atletisme rus.

L'altre representant català en la copa d'Europa, Jesús Ángel García Bragado (50 km), va ser desqualificat al pas pel quilòmetre 25, quan figurava en tretzena posició (1h56:06), i té en suspens la selecció per al mundial.